Η σχέση λαού και πολιτικής ελίτ στο Brexit

2447
γιούρογκρουπ

Την ακτινογραφία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ε.Ε. με επίκεντρο το Brexit, παρουσίασε στον 98.4 μιλώντας από το Λονδίνο ο καθηγητής Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής πρωτεύουσας Κώστας Λαπαβίτσας.

Όπως είπε, οι λαϊκές δυνάμεις είναι αναφανδόν υπέρ του Brexit, ακόμη και σήμερα παρά την προπαγάνδα και επικοινωνιακά, την ώρα που η πολιτική ελίτ είναι σε αδιέξοδο και ο σκληρός οικονομικός πυρήνας του κεφαλαίου, υπέρ την παραμονής στην Ε.Ε. και αυτή η σχάση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την ώρα στη Βρετανία.

Παράλληλα, με αφορμή και την εμπειρία από την διαχείριση του Brexit, σημείωσε ότι το μείζον θέμα για όλη την Ε.Ε. είναι η συκοφάντηση της Δημοκρατίας, με δεδομένο ότι οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ δεν ενδιαφέρονται για αυτήν, ενώ οι λαϊκές τάξεις, βλέποντας η Δημοκρατία να αυτό-υπονομεύεται από θεσμούς όπως της Ε.Ε. στρέφονται σε ακραίες στα όρια του φασισμού επιλογές.

Χωρίς υπερβολή η καταβύθιση της Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε. όπου οι επιλογές των λαών όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστές, αλλά οδηγούνται σε αλλοίωση, λέει ο Κώστας Λαπαβίτσας, είναι το «νερό στο μύλο» των ακροδεξιών απόψεων που θεωρούν την Δημοκρατία το πρόβλημα και όχι η δομή της Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας