Η ρεμούλα των ψευδο-δημοσκοπικών εταιρειών να «εξαφανίζουν» στις μετρήσεις την ΛΑ.Ε

2016
δημοσκοπικές

Έχουν λυσσάξει οι περισσότερες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δημοσκοπικές εταιρείες, να θάβουν, στην κυριολεξία, τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα και τα προοδευτικά κόμματα που αμφισβητούν την αμερικανο-γερμανοκρατία, την ευρωζώνη, την ΕΕ, την διαπλοκή και την κυριαρχία του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου

Και πρώτα απ’ όλα έχουν λυσσάξει οι περισσότερες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, εταιρείες ψευδοδημοσκοπήσεων να υποβαθμίζουν και συχνά να εξαφανίζουν την ΛΑ.Ε από τον πολιτικό χάρτη.

Ο λόγος που θάβουν ειδικά την ΛΑ.Ε, η οποία, όπως ομολογούν στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους έχει εξαιρετική δυναμική εισόδου στη Βουλή και πιθανότατα με καλό ποσοστό-έκπληξη, είναι γιατί η ΛΑ.Ε είναι εκείνη η δυναμή που, με το εναλλακτικό και ρεαλιστικό ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, αλλά και την ενωτική αντιμνημονιακή και αντιιμπεριαλιστική της πολιτική, απειλεί κατ’ εξοχήν το σύστημα ως δυναμική και αυθεντική αντιπολίτευση αρχικά και γρήγορα ως δύναμη με προοπτική κυβερνητικής ευθύνης για την ανατροπή στη συνέχεια.

Πολλοί φίλοι της Iskra, για παράδειγμα, μας επαναλάμβαναν επίμονα καταγγελίες για τις ποικίλες κακόγουστες μεθοδεύσεις δημοσκοπικών εταιρειών, προκειμένου να κατασκευάζουν ψεύτικες εικόνες, ψεύτικα ποσοστά και ψεύτικο πολιτικό σκηνικό.

Αναγνώστρια της Iskra μας κατάγγειλε πολύ γνωστή δημοσκοπική εταιρεία, της οποίας η δημοσκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη (προς το παρόν δεν θα κοινοιποιήσουμε ονόματα), η οποία ρωτάει την προτίμηση σε όσους τηλεφωνεί μόνο από τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή. Όταν η αναγνώστριά μας διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα και γιατί δεν ρωτούν και γι’ αυτά, της είπαν ότι αυτός είναι ο κανόνας της δημοσκόπησης.

Και όταν τους είπε ότι επιλέγει την ΛΑ.Ε και ότι δεν μπορούν ένα κόμμα, το οποίο επιπροσθέτως διαθέτει έναν ευρωβουλευτή, τον Νίκο Χουντή, να το παραλείπουν και να μην καταγράφουν την προτίμησή της, ακόμα και όταν αυτή εκδήλώνεται, χωρίς να ρωτηθεί, της απάντησαν κυνικά ότι αυτές τις εντολές έχουν.

Το παράδοξο όμως είναι, ότι μετά από αυτήν την αποκαλυπτική για τον χαρακτήρα των δημοσκοπήσεων στιχομυθία, προς έκπληξη της αναγνώστριάς μας, που έμεινε άφωνη, την ρώτησαν τη γνώμη της για γνωστό ακροδεξιό κόμμα, το οποίο συχνά-πυκνά εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις απρόσμενα ενισχυμένο.

Ο καθένας/-μια ας βγάλει συμπεράσματα για το κατάντημα μιας πολιτικής ζωής, στην οποία κυριαρχούν η διαπλοκή και το χρήμα.

Δοξάστε τους! Ανατροπή τώρα!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας