Η Πρώτη ήττα Μακρόν από τα Κίτρινα Γιλέκα

αμερική

Σε ρυθμό αποσύνθεσης η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κοινωνικό της αφήγημα

Η αναστολή στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, θα είναι ουσιαστικά η πρώτη ήττα Μακρόν, στο πεδίο της αντιμεταρρύθμισης, όπου έχει περάσει ήδη τρία βαριά κεφάλαια αντεργατικής πολιτικής και φόρων στους πολλούς προς όφελός των πλουσίων.

Η πρώτη αυτή ήττα, από ένα εμφανιζόμενο θολό αλλά ακηδεμόνευτο για την ώρα όπως εμφανίζεται κίνημα, ανοίγει πλέον την όρεξη και για άλλους κλάδους εργασίας αλλά και την μεσαία τάξη που νοιώθει πλήρως την πίεση από τις πολιτικές Μακρόν, για διεκδικήσεις. Είναι φυσικό ότι αυτό θα έχει συνέπειες και προς τις ευρωεκλογές, όπου το ερώτημα είναι αν η Γαλλική κοινωνία θα πάει προς Λεπέν ή αν δυνάμεις όπως ο Μελανσόν μπορούν να δώσουν μια άλλη προοπτική.

Η Γαλλία προστίθεται στο κρίκο μίας αλυσίδας χωρών της Ε.Ε. και μάλιστα επειδή αποτελεί και βασικό πυλώνα και για την Ευρωζώνη, αναδεικνύει την αποτυχία του μοντέλου κοινωνικής Ευρώπης που ποτέ δεν προχώρησε, υποχωρώντας ατάκτως σε μια ολοκλήρωση οικονομικής υφής, που μετά το Μάαστριχτ, Γαλλικής έμπνευσης για να τιθασεύσει την ενοποιημένη Γερμανία ως Ευρωπαϊκή, γρήγορα μετατράπηκε σε Γερμανική Ευρώπη.

*Συνέντευξη στον 98.4 Radio του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

**Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας