Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει «ρουσφέτια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

841
κεελπνο

Με δικαιολογητικά απευθείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ και σε … κόλα Α4, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ,  ότι διεξάγεται η προκήρυξη για την κάλυψη 1.575 θέσεων εργασίας με 18μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΣ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προκηρύξει 1.575 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, είχαν προκηρυχθεί θέσεις για διοικητικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες Υγείας, Πληρώματα ασθενοφόρων, Μεταφραστές κα.

Οι υποψήφιοι υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα επισημαίνοντας εγγράφως τη σειρά των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν. Η επεξεργασία των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από Επιτροπή που διορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και αρκετοί υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι δεν υπολογίστηκαν τα μόρια με βάση τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν. Εξαιτίας αυτού καταγγέλλουν ότι βρίσκονται εκτός του προσωρινού καταλόγου επιτυχόντων του διαγωνισμού. Απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η απάντηση που πήραν ήταν σε μία κόλλα Α4 να εγγράψουν την ένστασή τους και με παράβολο 20 ευρώ να την αποστείλουν στο ΑΣΕΠ. Πολλοί υποψήφιοι θεώρησαν μάταιη αυτή τη διαδικασία ενστάσεων».

Τέλος η ομοσπονδία ζητάει από την κυβέρνηση και το ΚΕΕΛΠΝΟ να απαντήσει εάν «εννοεί όσα λέει για αξιοκρατία των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και «να ακυρώσει τον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων και η επεξεργασία των αιτήσεων να γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας