Η Ουκρανική “στοχοποίηση” Λαφαζάνη, Ήσυχου, Ζαφείρη, Σταυρόπουλου πράξη διεθνούς ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας

1833
Ουκρανία

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: «Καταγγέλλω την αυθαίρετη και επικίνδυνη στοχοποίηση μου από το Ουκρανικό νεοφασιστικό καθεστώς».
Παν. Λαφαζάνης: «Η καταχώρηση μου μαζί με τους Κώστα Ήσυχο, Ανδρέα Ζαφείρη και τον δημοσιογράφο Στάθη Σταυρόπουλο στην ουκρανική διεθνή λίστα «διώξεων» της ιστοσελίδας «Myrotvorets» αποτελεί πράξη διεθνούς τρομοκρατίας και καταπάτησης κάθε ίχνους δημοκρατικών ελευθεριών.»

«Τις τελευταίες μέρες πληροφορήθηκα ότι η φωτογραφία μου, μαζί με «ενοχοποιητικά» πληροφοριακά στοιχεία για την πολιτική μου δραστηριότητα, όπως και άλλων στελεχών της ΛΑ.Ε, του Κώστα Ήσυχου, του Ανδρέα Ζαφείρη αλλά και του δημοσιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, είναι, κατά απαράδεκτο τρόπο, καταχωρημένα, σε μια μεγάλη λίστα «στοχοποίησης» της Ουκρανικής Ιστοσελίδας «Myrotvorets» ως εχθρών της Ουκρανίας, της διεθνούς νομιμότητας και ειρήνης και ως διεθνείς τρομοκράτες για τους οποίους διεξάγεται έρευνα «πιθανών εγκληματικών ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της Ειρήνης, της ασφάλειας της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας νομικής τάξης»!

Η εξωφρενική αυτή κατάσταση λαμβάνει ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα «Myrotvorets», που εμφανίζεται ως ιστοσελίδα του κέντρου Myrotvorets, το οποίο είναι καταχωρημένο ως ανεξάρτητη κυβερνητική οργάνωση, είναι στη πραγματικότητα εργαλείο του βαθέως Ουκρανικού κράτους, του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας και των ουκρανικών Μυστικών Υπηρεσιών, οι οποίες φέρονται να είναι συνδεδεμένες με το παγκόσμιο δίκτυο της CIA.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων και από το γεγονός ότι το κέντρο Myrotvorets διευθύνεται από τον Ρομάν Ζαϊτσεφ, της Ουκρανικής υπηρεσίας Ασφαλείας, ενώ ιδιοκτήτης της λίστας είναι ο Γκεόργκι Τούκα, μέλος του Υπουργικού Συμβούλιου της Ουκρανίας και υφυπουργός με αρμοδιότητα τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ (DNR) και του Λουγκάνσκ (LNR) καθώς κα της Κριμαίας, η οποία έχει ενσωματωθεί στη Ρωσία.

Ακόμα πιο εξοργιστικό και συνάμα τραγικό στη περίπτωση της λίστας της Myrotvorets είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, ότι αρκετές δεκάδες άτομα που το όνομα τους ήταν καταχωρημένο στη λίστα Myrotvorets βρέθηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες, δολοφονημένα, να έχουν πάθει ατυχήματα ή να εξαφανιστεί είτε να έχουν προπηλακιστεί, διωχθεί και φυλακιστεί είτε να έχουν δει περιουσιακά τους στοιχεία να καταστρέφονται.

Καταγγέλλω εκ μέρους της ΛΑ.Ε και με όλες μου τις δυνάμεις την απαράδεκτη άκρως αντιδημοκρατική, παράνομη, τρομοκρατική και επικίνδυνη καταχώρηση μου στη λίστα Myrotvorets όπως και τη καταχώρηση των προαναφερόμενων συναγωνιστών μου και δημοσιογράφου.

Το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση άποψης και το δικαίωμα της κριτικής γενικά και ειδικά της κριτικής σε καθεστώτα όπως αυτά της Ουκρανίας, είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο και δεν είναι δυνατόν αυτή που το ασκούν ελεύθερα και δημοκρατικά να στοχοποιούνται και μάλιστα με τόσο χονδροειδή, παράνομο και τρομοκρατικό τρόπο.

Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και μάλιστα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου,  η οποία δυστυχώς διατηρεί άριστες σχέσεις με το νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου δεν έχει μέχρι τώρα ούτε καν την ευαισθησία να διαμαρτυρηθεί για την καταχώρηση στη λίστα Myrotvorets ενός επικεφαλής δημοκρατικού κόμματος, στελεχών του ίδιου κόμματος, και ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου της χώρας μας, κάτι που πρόσφατα έκανε η Γερμανία, μόλις καταχωρήθηκε αυθαίρετα στη λίστα Myrotvorets ο πρώην Καγκελάριος της Ο. Δ. Γ Γκέρχαρντ Σρέντερ, ζητώντας την διαγραφή του.

Πώς να διαμαρτυρηθεί, όμως, μια κυβέρνηση, όπως αυτή των Τσίπρα-Καμμένου, αιχμάλωτη του εμπνευστή του Ουκρανικού νεοφασιστικού πραξικοπήματος και τώρα Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ, η οποία, συν την άλλοις έχει υποβάλλει σε αυθαίρετη και καθαρά πολιτική δίωξη με 4 δικογραφίες τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κι εγώ προσωπικά και η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση της τρομοκρατικής μας καταχώρησης στην Ουκρανική ιστοσελίδα να συνεχίζεται με όλες τις επικίνδυνες για την δημοκρατία και τις δημοκρατικές ελευθερίες συνέπειες και θα αναλάβουμε στο επόμενο διάστημα όλες τις δυνατές πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες για ένα ζήτημα που έχει ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δημοκρατικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.»

ΥΓ.: Για περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς καταχωρήσεις και άλλα σχετικά στοιχεία, μπορείτε να ανατρέξετε στην αρθρογραφία της Ίσκρα (iskra.gr) και συγκεκριμένα στα κείμενα με τίτλους:

  1. Παν. Λαφαζάνης-Α. Ζαφείρης στην κρατική λίστα διώξεων της ουκρανικής χούντας «Myrotvorets»!
  2. Ιστοσελίδα «Myrotvorets»: Επίσημη «λίστα προγραφών» της ουκρανικής χούντας, με μάσκα «ΜΚΟ»
  3. Αίσχους συνέχεια: Και ο Κώστας Ήσυχος στη ουκρανικοφασιστική «λίστα προγραφών» Myrotvorets!
  4. Και ο Στάθης στο Myrotvorets. Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ προς Ουκρανία: Κλείστε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας