Η οργάνωση Σώρρα, εκτός των άλλων, επικίνδυνο ακροδεξιό μόρφωμα

4285
Σώρρα

Έντονη δημοσιότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική (;;;) Οργάνωση (ΜΚΟ), με την ονομασία «Ελλήνων Συνέλευσις» της οποίας ηγείται ο Αρτέμης Σώρρας.

Αφορμή ήταν η δολοφονία της παιδοψυχολόγου στη Λαμία με φερόμενο ως δράστη στέλεχος αυτής της οργάνωσης. Οι δημοσιογραφικές έρευνες αν και επικριτικές, με αφορμή τις 5.000 περίπου αιτήσεις εύπιστων συμπολιτών μας προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, με βάση τις έτοιμες φόρμες της οργάνωσης Σώρρα, ότι δεν προτίθενται να πληρώσουν τις οφειλές τους κι ότι αυτές θα δοθούν από το καταπίστευμα του Σώρρα, που ισχυρίζεται ότι αποτελείται από ομόλογα αξίας 600 δισ. δολάρια, προσέθεσαν αρκετή αρνητική δημοσιότητα στην ήδη υπάρχουσα γι αυτόν.

Σίγουρα, εάν έμενε κανείς σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης, μπορεί να καλυπτόταν από την πρόσφατη – ιδιαίτερα καθυστερημένη – εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ποινική έρευνα της δραστηριότητας της οργάνωσης του κ. Σώρρα . Επίσης θα μπορούσε να καλυφθεί από τη δηλωμένη πρόθεση δικηγορικών συλλόγων της χώρας, να καταθέσουν μηνύσεις στον Σώρρα για απάτη, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει καταδικασθεί γι αυτό το λόγο απ’ όσο γνωρίζω μέχρι σήμερα, παρότι αρκετοί πολίτες ακολουθώντας τις οδηγίες του, δέχτηκαν κατασχέσεις από τις εφορίες και τις τράπεζες, αν και θα μπορούσαν να τις έχουν αποφύγει, μιας και οι αιτήσεις τους απορρίφτηκαν ως αβάσιμες. Στην δήλωση των δικηγορικών συλλόγων και κυρίως του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου, απάντησε μέσω της ιστοσελίδας του ο Σώρρας με υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια (ζώα, υβρίδια κα).

Δεν είναι, όμως, μόνο το ποινικό μέρος της υπόθεσης, για το οποίο απασχολεί την δημοσιότητα ο Σώρρας και η ουσιαστική πολιτική οργάνωσή του. Με αφορμή δημοσίευμα σερραϊκής εφημερίδας για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της οργάνωσης στην Νιγρίτα Σερρών, ένα από τα εννιά συνολικά στον νομό Σερρών, διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση του διαθέτει περίπου 200 γραφεία στην Ελλάδα. Αυτό πλέον την καθιστά ως μία πολιτική οντότητα στην νέα μνημονιακή ελληνική πραγματικότητα, με ένα πλήθος ανθρώπων σε απόγνωση, ενώ ο κάθε φίλος της οργάνωσης δέχεται να καταβάλλει είκοσι τουλάχιστον ευρώ μόνο για να ορκιστεί τον όρκο της οργάνωσης, ενώ οι οφειλέτες σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες από 60 έως 200 ευρώ, για να κάνουν χρήση του κειμένου εναντίωσης αποπληρωμής. Άραγε να είναι αυτές οι μοναδικές πηγές χρηματοδότησης του κατά τεκμήριο «άφραγκου δισεκατομμυριούχου»;;;

Ταυτόχρονα, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα από τα εγκαίνια του γραφείου της οργάνωσης Σώρρα στης Σέρρες, έγινε γνωστό ότι δόθηκε ο λόγος σε άγνωστους εκπροσώπους του, στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών, οι οποίοι έθεσαν το θέμα της Νομοθεσίας για την τοποθέτηση κρατικού επιτρόπου στους δήμους για την επίβλεψη των δαπανών και με την ευκαιρία εκφώνησαν και ένα λογύδριο γενικόλογου εθνικισμού. Η διαδικασία, σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν το πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, είναι βέβαια πρωτόγνωρη και η αβανταδόρικη αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής Σερρών, θα πρέπει να εκληφθεί ως απλή ψηφοθηρία; Ως αναγνώριση του Σώρρα ως υπαρκτή πολιτική δύναμη μιας και στα εγκαίνια των γραφείων του στις Σέρρες συγκέντρωσε πεντακόσια άτομα; Όλα αυτά μαζί;

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε το ακόμα πιο πρωτοφανές γεγονός, όπως είναι η ορκωμοσία των μελών της οργάνωσης στο δημαρχείο Σερβίων Βελβεντού Κοζάνης, παρουσία μάλιστα του δημάρχου, ίσως και άλλων παρόμοιων γεγονότων, που δεν έχουμε λάβει γνώση.

Υπάρχει όμως και κατά πως φαίνεται ένα ακόμα πιο αμιγές πολιτικά, ίσως και το σοβαρότερο, σκέλος της οργάνωσης Σώρρα, όπως αποκαλύπτεται από τις αποκρουστικές δηλώσεις του για τους παραολυμιπονίκες, όπου αποκάλεσε τα άτομα με ειδικές ανάγκες που συμμετέχουν σε παραολυμπιακούς αγώνες σαν υβρίδια, ζώα και καθάρματα. Αυτή όμως η δήλωση του Σώρρα φαίνεται να ρίχνει περισσότερο φώς, γι’ αυτούς τουλάχιστον που θέλουν και μπορούν να το δουν, στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του Σώρρα και φαίνεται να δικαιώνει αυτούς που υποψιάζονταν μεγάλη ιδεολογική συγγένεια του Σώρρα με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου, που είχε προπηλακισθεί από τον Σώρρα), αν και στις ιστοσελίδες της ΧΑ, αρνούνται αυτή την άποψη και αποκαλούν τον Σώρρα απατεώνα.

Στο ότι ο Σώρρας και οι συν αυτώ απολάμβαναν μέχρι τώρα μία προκλητική ποινική και πολιτική ασυλία, συνηγορεί και το γεγονός ότι στις 27-08-2016 του δόθηκε ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, από το τότε Υπουργείο Πολιτισμού κ. Μπαλτά, παρ’ ότι μέχρι τότε δεν δίνονταν σε πολιτικές οργανώσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσει η οργάνωση του την συγκέντρωσή της, με τους όρκους στον Δία και σε άλλους Ολύμπιους του δωδεκάθεου.

Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι η έκδοση δικαστικής απόφασης το 2013 από το μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που δυστυχώς λόγο αδράνειας των αρμοδίων αρχών έγινε αμετάκλητη. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση ο Σώρρας και η οργάνωσή του δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είχαν τα 600 δισ. δολάρια και επομένως δεν διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Η απόφαση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον Σώρρα και την οργάνωσή του να παγιδεύσει χιλιάδες πολίτες, που σήμερα κινδυνεύουν να κατασχεθεί η περιουσία τους, γιατί κατάθεταν στις τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία βεβαιώσεις Σώρρα ότι τα χρέη τους θα πληρωθούν από το υποτιθέμενο μερίδιό τους από τα 600 δισ. δολάρια.

Για ευνόητους λόγους χώρου και χρόνου δεν θα αναφερθώ στην αντιπαράθεση των επιχειρημάτων του Σώρα για τον πλούτο του, από την τράπεζα της Ανατολής και εντεύθεν και κάποιες φορές και με την βοήθεια «εξωγήινων» (!!!), το οποίο θεωρώ ότι το έχουν κάνει επαρκώς άλλοι και μπορεί κανείς υπομονετικός ερευνητής να το βρει και στο διαδίκτυο. Ούτε θεωρώ ότι είναι του παρόντος μια εκτενής αναδρομή στην αρχική του ΜΚΟ END (END NATIONAL DEBT), με όχημα την οποία είχε προκαλέσει αρκετό θόρυβο από το 2012 γύρω από το όνομά του.

Θεωρώ, όμως, ότι το φαινόμενο Σώρρα και της οργάνωσής του δεν πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται με σκωπτικό τρόπο ή μόνο με ποινικό, γιατί όπως φαίνεται φιλοδοξεί να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον έναν ακόμα υπαρκτό και επικίνδυνο πόλο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ο Σώρρας και η οργάνωσή του, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις δυνάμεις της Αριστεράς με την δέουσα προσοχή, και με αποφασιστική πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση των ακροδεξιών έως χιτλερικών απόψεών τους, καθότι η επιρροή τους σε απελπισμένα, φτωχοποιημένα και κυρίως χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου κοινωνικά στρώματα αυξάνεται, επειδή σε σκοτεινές και μίζερες περιόδους, όπως αυτές των μνημονίων στη χώρα μας, και με όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο να επιμένει στη συνέχιση αυτών των πολιτικών, τμήματα αυτών των λαϊκών στρωμάτων αναζητούν οπουδήποτε την σωτηρία τους ακόμα και σε «άνθη του κακού», επικίνδυνα τελικά γι αυτούς και την τάξη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας