Η Καταλονία σε εξέγερση. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Τρέπεται σε φυγή η Αστυνομία.

6231
διαδηλωτές
Δραματικές εξελίξεις: Διάγγελμα στον ισπανικό λαό πρόκειται να απευθύνει σε λίγη ώρα ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος.
Έκλεισαν οι δρόμοι και το μετρό και «παρέλυσε» το δημόσιο –  Στους δρόμους της Βαρκελώνης βρέθηκαν 300.000 διαδηλωτές, λέει η καταλανική αστυνομία.

Η λειτουργία του μετρό στη Βαρκελώνη διακόπηκε και οι δρόμοι πλημμύρισαν σήμερα με διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας, μετά τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής που σημάδεψαν το δημοψήφισμα στην Καταλονία.
Σε ολόκληρη την περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν σήμερα μαζικές διαδηλώσεις, με τους Καταλανούς να υψώνουν τη φωνή τους διαμαρτυρόμενοι για την ωμή βία που χρησιμοποίησε η Μαδρίτη ώστε να αποτρέψει το δημοψήφισμα.

Οι κινητοποιήσεις σημειώθηκαν μετά το κάλεσμα για γενική απεργία που απηύθυναν οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Υπολογίζεται ότι στις σημερινές κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο στη Βαρκελώνη (πρωτεύουσα της Καταλονίας) αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια. Μόνο στη Βαρκελώνη συμμετείχαν στην κεντρική πορεία πάνω από 300.000 δήλωσε σήμερα η καταλανική αστυνομία.
Στους δρόμους Καταλανοί διαδηλωτές ήρθαν σε συγκρούσεις για άλλη μια φορά με την ισπανική Αστυνομία, αυτή τη φορά όμως οι ισπανικές αρχές τράπηκαν σε φυγή μπροστά στο πλήθος των διαδηλωτών.
Η ατμόσφαιρα στην Καταλονία παραμένει εκρηκτική μετά την περασμένη Κυριακή, με την Ισπανία να βιώνει την πιο έντονη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα (στο οποίο το 90% των ψήφων ήταν υπέρ της απόσχισης) είναι έγκυρο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες η περιφέρεια να προβεί σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας