Η Ιταλία δεν δέχεται και άλλο πλοίο με ναυαγισμένους πρόσφυγες

1383
πλοίο

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε λιμάνι της χώρας πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline διότι, σύμφωνα με την Ρώμη, δεν σέβεται τους κανόνες που έχουν εγκριθεί αναφορικά με τις ασφαλείς συνθήκες πλεύσης.

Το πλήρωμα του σκάφους της μη κυβερνητικής οργάνωσης διέσωσε περίπου τριακόσιους μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτή λέμβο και βρίσκονταν στα ανοικτά τον λιβυκών ακτών.

Στη φάση αυτή, παρέχει βοήθεια στο Lifeline η ακτοφυλακή της Λιβύης. «Αυτό που ελπίζουμε είναι οι λιβυκές δυνάμεις να φερθούν με επαγγελματισμό και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο» υπογραμμίζουν από την Lifeline.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υποδομών, Ντανίλο Τονινέλι, η ΜΚΟ προχώρησε στη συγκεκριμένη διάσωση χωρίς να διαθέτει την αναγκαία τεχνική υποδομή. Ο Τονινέλι ζήτησε από την ιταλική ακτοφυλακή να ξεκινήσει έρευνα για την όλη επιχείρηση.

Ο υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην ίδια επιχείρηση στην σελίδα του στο Facebook, υπογραμμίζοντας πως «θελήσατε να πιέσετε την κατάσταση και να μην ακούσετε την ιταλική και την λιβυκή ακτοφυλακή; Ωραία, αυτό το φορτίο ανθρώπινων υπάρξεων θα το πάτε στην Ολλανδία, λοιπόν, θα κάνετε ένα λίγο μεγαλύτερο κύκλο»(!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας