Η ΕΕ αποφασίζει κυρώσεις κατά της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner

353
Η ΕΕ αποφασίζει κυρώσεις κατά της ρωσικής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ρωσικό  Στρατό με το να επιβάλει κυρώσεις στην Wagner Group, εταιρεία μισθοφόρων της Ρωσίας.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε πως θα γίνει ευρωπαίος αξιωματούχος στο Γερμανικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών την Δευτέρα (13/12) στις Βρυξέλλες.

Αυτές οι κυρώσεις κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσουν.

Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν σε οκτώ πρόσωπα, στον όμιλο Βάγκνερ και άλλες τρεις οντότητες που συνδέονται με αυτόν. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα τυχόν πόρων στην επικράτεια της ΕΕ.

Συνεπάγονται επίσης ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα μπορούν εφεξής να συναλλάσσονται με τους στόχους των κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι κυρώσεις θα επιβληθούν εξαιτίας της δράσης του ομίλου Βάγκνερ στη Συρία, στη Λιβύη και την Ουκρανία και στις καταγγελίες για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους ανθρώπους του.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ άμεσα αφού εγκριθούν από τους ΥΠΕΞ των 27 τη Δευτέρα.

Ανησυχία για το Μαλί

Πρόσφατα στις Βρυξέλλες εκφράστηκε ανησυχία για το ενδεχόμενο η Βάγκνερ να αναπτυχθεί στο Μαλί.

Χώρες μέλη της ΕΕ απείλησαν να τερματίσουν την υποστήριξη στην αφρικανική χώρα σε κρίση εάν το Μπαμακό συνάψει σύμβαση με τη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων (καθώς βλέπει ότι η δυτική αποστολή από το 2014 δεν έχει καταφέρει να ξεριζώσει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις).

Η ΕΕ έχει αναπτύξει εκπαιδευτική αποστολή στο Μαλί, χώρα της δυτικής Αφρικής, τμήματα της οποίας λυμαίνονται τζιχαντιστικές οργανώσεις διαπράττοντας αιματηρές επιθέσεις εδώ και χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας