«Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

1714
δουλειά
Η βραβευμένη ηθοποιός Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστεί στην ταινία “Η Δουλειά της” (28/2 στις αίθουσες)

“Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα,μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα και παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας”.

Από την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η ταινία «Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία συλλέγοντας εξαιρετικές κριτικές. Το πέρασμά της από το Φεστιβάλ της Βαρσοβίας τη φόρτωσε βραβεία: 1ο Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Fipresci, Βραβείο Υoung Fipresci, το βραβείο των Κριτικών κινηματογράφου και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Στις 28 Φεβρουαρίου η ταινία βρίσκει το δρόμο της για τις αίθουσες και είχαμε μία σύντομη συνομιλία με την πρωταγωνίστριά του, την ταλαντούχα Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

φωτ.: Λευτέρης Τεκτονίδης

Υποδύεστε μία σύζυγο, μητέρα και ανειδίκευτη εργάτρια. Ποιος από τους ρόλους είναι πιο δύσκολος για την ηρωίδα σας;
Κάθε ρόλος έχεις τις δικές του απαιτήσεις και δυσκολίες. Η Παναγιώτα για πρώτη φορά στη ζωή της εργάζεται. Αλλάζει η ζωή της με τέτοιον τρόπο που και οι ρόλοι της μητέρας κα της συζύγου επαναπροσδιορίζονται.

Πιστεύετε πως οι ρόλοι για γυναίκες στο κατώφλι της μέσης ηλικίας σπανίζουν;
Δεν το χω σκεφτεί… Άσε που μέχρι αυτή την ερώτηση δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ αν είμαι στο κατώφλι της μέσης ηλικίας…

Ποιο είναι ο μεγάλο ενδιαφέρον για έναν ηθοποιό όταν καλείται να παίξει έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας;
Το να πρέπει να σπάσει διάφορα υποκριτικά καλούπια.

Η Παναγιώτα είναι Ελληνίδα. Θα μπορούσε όμως να είναι μία γυναίκα σε οποιαδήποτε κοινωνία του δυτικού κόσμου;
Απολύτως. Δεν είναι τυχαίο που άνθρωποι στα φεστιβάλ διαφόρων χωρών ταυτίζονται και αναγνωρίζουν την Παναγιώτα.

φωτ.: Panagiotis Zeppos

Ζούμε στην εποχή του #metoo του #timesup και γενικότερα της γυναικείας ενδυνάμωσης και της αποδοχής της διαφορετικότητας –ή έστω γίνεται προσπάθεια να επιτευχθούν τέτοιοι ευσεβείς πόθοι στην παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα. Τα χρόνια που εργάζεστε ως ηθοποιός έχετε παρατηρήσει όντως βελτίωση στην αντιμετώπιση των γυναικών στο χώρο;
Βελτίωση υπάρχει αλλά χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος για να σβήσουν πολλές στερεοτυπικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Βλέπουμε συχνά γύρω μας μία απαξίωση του φεμινισμού, ακόμη και από γυναίκες. Τι σκέφτεστε γι αυτό;
Σκέφτομαι πως οτιδήποτε φανατίζει τους ανθρώπους τους χωρίζει. Το να διαφοροποιούμαι απ’ τα πιστεύω σου δε σημαίνει πως σε πολεμάω.

Στην αληθινή ζωή, τι σας δίνει την αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας;
Η δουλειά μου, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου.

Η ταινία η «Η Δουλειά της» βγαίνει στους κινηματογράφους στις 28/2.

Με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνο Γώγουλο, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέα Αγγελόπουλο, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Αρετή Σεϊνταρίδου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt, σενάριο: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Νίκος Labôt, παραγωγοί: ΜαρίαΔρανδάκη, Julie Paratian, συμπεραγωγός: Milan Stojanovic, διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος, μοντάζ: Dounia Sichov, σκηνικά: Δάφνη Κούτρα, κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, μουσική: Onnο

*Πηγή: marieclaire.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας