Η Γερμανία επιβεβαιώνει τον εκβιασμό από ΗΠΑ για το Ιράν

1016
γερμανία

Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν χθες Παρασκευή ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ε.Ε. σε περίπτωση που δεν γινόταν η ενεργοποίηση του μηχανισμού επίλυσης διενέξεων στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Πρόσωπα τα οποία έλαβαν μέρος σε συνεδρίαση – κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της απόρρητης φύσης των πληροφοριών που συζητήθηκαν – της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ την 8η Ιανουαρίου, είπαν πως κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε ότι πράγματι η Ουάσιγκτον συνέδεσε τα δύο ζητήματα σε επίσημο και ανώτερο επίπεδο.

Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς 25% στα οχήματα που εισάγουν από την Ευρώπη για να αναγκάσουν τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών.

Πάντως, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού επίλυσης διαφορών δεν πάρθηκε εξαιτίας της αμερικανικής απειλής καθώς είχε ήδη ληφθεί μια ημέρα πριν, την Τρίτη, αλλά οι ΗΠΑ δεν ήταν ενήμερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας