Η Αριστερά “εξωραΐζει” την υποχώρηση και ήττα της!

2412
σκίτσο

Το ΚΚΕ, παρά την πτώση, έστω και μικρή αλλά ποιοτικής σημασίας, σχεδόν πανηγυρίζει για την συγκράτηση και την σταθερότητα των δυνάμεων του. Ούτε κουβέντα αυτοκριτικής ή τροποποίησης και πολύ περισσότερο αλλαγών, στην πολιτική και φυσιογνωμία του, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας μπήκε στις θύελλες των μνημονιών , με το ίδιο να βλέπει τα τρένα να περνούν και να το προσπερνούν.

Η Πλεύση Ελευθερίας, από την άλλη, δεν κοιτάει καθόλου προς τα αριστερά και αυτάρκης δεν κοίταζε ούτε προς αριστερές ούτε προς μη αριστερές συνεργασίες, στις οποίες γύρισε την πλάτη. Έβγαλε κανένα συμπέρασμα η Πλεύση από τα εκλογικά της αποτελέσματα; Νομίζω πως όχι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τα χαρακτηρίσει και ως επιτυχία στις δοσμένες αντίξοες συνθήκες. Μεγάλη μάλιστα, επιτυχία!

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φυσικά, ούτε λόγος. Με μια επαναστατική αλαζονεία χιλιάδων καρδιναλίων ο βασικός πυρήνας της, το ΝΑΡ, θα αποδώσει όλες τις ευθύνες για την πτώση στον πόλεμο του συστήματος αλλά και στον οπορτουνισμό και την προδοσία όλων των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, αν τις παραδέχεται ως τέτοιες και θα επιβεβαιώσει την ορθότητα της γραμμής του, την οποία νόθευσαν εσωτερικοί”δούρειοι ίπποι”, όπως νόθευσαν και την καθαρότητα του “κομμουνιστικού οράματος” του. Τι είχε Γιάννη, τι είχα πάντα.

Μόνο η ΛΑ.Ε μίλησε καθαρά και χωρίς περιστροφές για μεγάλη ήττα, αν και δύσκολα θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, ενώ μοιάζει να έχει ξεκινήσει στις γραμμές της και ειδικά στις γραμμές του “Αριστερού Ρεύματος” κάποιος προβληματισμός για τις αιτίες της της μεγάλης ήττας.

Δεν ξέρω αν αυτός ο προβληματισμός προχωρήσει σε βάθος. Μακάρι να μην είναι επιφανειακός και να αγγίξει τον τύπο των ήλων γιατί η Αριστερά της εποχής μας δεν “μερεμετίζεται” ούτε έχει ανάγκη από κούφιες μεγαλοστομίες που χαϊδεύουν τα αυτιά ενός μυημένου κοινού αλλά απωθούν τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις! Χρειάζεται μια τολμηρή και εκ βάθρων επαναθεμελίωση της Αριστερής ταυτότητας και πολιτικής για να μπορέσει η Αριστερά να αντεπιτεθεί και να απαντήσει στην νέα “κανονικότητα” με όρους κοινωνίας, επίκαιρων προβλημάτων, ρεαλιστικής και ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας