Η απόφαση του δικαστηρίου για τις συντάξεις πρέπει να έχει συνέχεια

2602
επικουρικών

Το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφασή του δικαίωσε συνταξιούχο που ζήτησε να του καταβληθούν η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα κανονικής άδειας). Το πρωτοδικείο έπραξε το αυτονόητο που θα πρέπει να τηρείται σε ένα κράτος δικαίου. Όλοι οι μισθωτοί πλήρωναν εισφορές για 14 μήνες το χρόνο και κατά συνέπεια 14 θα πρέπει να είναι και οι μηνιαίες συντάξεις που τους χορηγούνται.

Με το πρώτο μνημόνιο το δώρο Χριστουγέννων περιορίστηκε στα 400 € και το δώρο Πάσχα και το επίδομα κανονικής άδειας σε 200 €. Στη συνέχεια με μεταγενέστερο νόμο καταργήθηκαν τελείως.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης έρχεται να αποκαταστήσει τόσο την αδικία όσο και την πραγματική και ουσιαστική νομιμότητα.

Κατά τη γνώμη μας η απόφαση αυτή θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα και να επαναφέρει τη χορήγηση των δώρων και του επιδόματος κανονικής άδειας. Αυτό είναι το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό. Διαφορετικά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να καταφύγουν σε δικηγόρους και στα δικαστήρια κάτι που θα τους κοστίσει τη μερίδα του λέοντος των χρημάτων που δικαιούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας