Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

2891
ανακοίνωση

Ανακοίνωση για την απώλεια του μεγάλου αγωνιστή και ανθρώπου Μανώλη Γλέζου από την οικογένειά του δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ αντί στεφάνου η οικογένεια παρακαλεί να κατατεθούν χρήματα για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη της Απειράνθου, του χωριού του Γλέζου, που φέρει το όνομα του αδελφού του.

Η ανακοίνωση:

Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου
(Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Σημείωση της “Ισκρα”: Ο Νίκος Γλέζος, αδελφός του Μανώλη, ήταν επίσης κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκε από τους ναζί στην Καισαριανή. Από το φορτηγό που τον μετέφερε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου στο Σκοπευτήριο, πέταξε ένα χαρτάκι που το βρήκαν περαστικοί και το παρέδωσαν στην οικογένειά του:

“10 – 5 – 44

Αγαπητή Μητέρα
σας φιλώ, χαιρε(τι)σμούς
σήμερα πάω για εκτέλεση
πέφτοντας για τον Ελ. ΛΑΟ

Γλέζος Νίκος
Παραμυθίας 40″

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας