Η αλλαγή της αγοράς ενέργειας δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

1664
παγκόσμια

Έως το 2035 οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο θα καλύπτουν περίπου το 50% της προσφοράς ενέργειας στον κόσμο, η κατανάλωση του πετρελάιου θα ακολουθεί σταθερά την κατιούσα και το κόστος του ρεύματος ανά τον πλανήτη θα έχει μειωθεί δραστικά. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι αρκετό για να επιτευχθούν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα μελέτης της επιχείρησης ενεργειακών και ναυτιλιακών υπηρεσιών, DNV GL. Oι συντάκτες της μελέτης θέλουν την ζήτηση του αργού πετρελαίου να φτάνει πολύ σύντομα στο απόγειό της, το 2023, και από εκείνη τη στιγμή να αρχίσει να υποχωρεί (την ώρα που άλλες έρευνες υπολογίζουν ότι αυτό θα συμβεί κοντά στο 2040). Εκτιμούν παράλληλα ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας στον πλανήτη θα κορυφωθεί το 2035 και θα αρχίσει να υποχωρεί στη συνέχεια.

Ωστόσο η θερμοκρασία του πλανήτη θα έχει πιθανότατα αυξηθεί κατά 2,6 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θα είναι 0,6 βαθμούς υψηλότερη από τα επίπεδα που οι επιστήμονες θεωρούν ότι απαιτούνται για να αποφευχθεί μία καταστροφική κλιματική αλλαγή, που θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Η DNV επισημαίνει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι της κλιματικής αλλαγής εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να εφαρμόσουν προγράμματα που καθιστούν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πιο ακριβές, αλλά και να επιταχύνουν τη στροφή τους στις ανανεώσιμες πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας