ΗΠΑ: Προς μόνιμο στρατιωτικό έλεγχο στα ανοικτά του Ιράν και της Υεμένης

755
ηπα

Σχέδιο βάσει του οποίου ένας διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός θα φρουρεί τα στρατηγικής σημασίας ύδατα στα ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης, καταρτίζουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην άμεση και απροκάλυπτη στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με τη διασφάλιση της μόνιμης παρουσίας στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Συζητάμε τώρα με πολλές χώρες για να δούμε εάν μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν συνασπισμό ο οποίος θα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας τόσο στα Στενά του Χορμούζ, όσο και στο Μπαμπ αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο στρατηγός του σώματος Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Θεωρώ λοιπόν ότι πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε διαπιστώσει ποιες χώρες έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και κατόπιν θα συνεργαστούμε άμεσα με τις ένοπλες δυνάμεις τους για να καθοριστούν τα μέσα και οι πόροι που θα χρειαστούν γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας