ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

1637
τουρκία

Η απόσταση της Τουρκίας του Ερντογάν από την Δύση συνεχώς μεγαλώνει, αν και αυτές οι εξελίξεις δεν έχουν σχέση με την εφαρμογή μιας άλλης δημοκρατικής, προοδευτικής και αντιϊμπεριαλιστικής πολιτικής αλλά με την εμπέδωση ενός ιδιόμορφου ολιγαρχικού αντιδημοκρατικού ισλαμικού καθεστώτος που φιλοδοξεί να παίξει ρόλο περιφερειακής ηγεμονικής υπερδύναμης.
Μια απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ.
«Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Αυτό θα μας ανησυχούσε, αν το έκαναν, όμως δεν το έχουν κάνει», είπε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, μιλώνας στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο.
Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα. Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.
Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία μόνο με την Κίνα για την πώληση του συστήματος S-400 και είναι σε συζητήσεις με την Τουρκία και την Ινδία. Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ είπε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας