Ρωσία: Θέλουν να μας εκδιώξουν από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

1921
Ρωσία

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας και στενή συνεργάτιδα του Πούτιν επεσήμανε ότι οι νέες αυτές κυρώσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το ΑΕΠ της χώρας, ούτε την οικονομική της θέση.

Οι νέες κυρώσεις που εξετάζουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία μοιάζουν με απόπειρα της Ουάσινγκτον να εκδιώξει τη Μόσχα από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, εκτίμησε σήμερα η Βαλεντίνα Ματβιένκο, στενή συνεργάτιδα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να υπογράψει ένα νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, στο οποίο συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ωστόσο η Ματβιένκο, πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας, επεσήμανε ότι οι νέες αυτές κυρώσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το ΑΕΠ της χώρας, ούτε την οικονομική της θέση.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο, καθώς «είναι προφανής η επιθυμία της Ουάσινγκτον να εκδιώξει τις ρωσικές εταιρείες ενέργειας από την ευρωπαϊκή αγορά». Νωρίτερα δημοσίευμα των «Financial Times» ανέφερε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία που θα πλήττουν τα συμφέροντα ευρωπαϊκών εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας