Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Μια ζωή επιπλέον φόροι για όσα ήδη έχουν φορολογηθεί!

2190
ηλεκτρονικό

Τη δια βίου φορολόγηση αυτών που ήδη έχουν φορολογηθεί ειγάγει με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από συμφωνία με τους “θεσμούς”.

Εντός του 2018 θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο τμήμα, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί το 2020 με την ολοκλήρωση και του κτηματολογίου. Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα γίνει καταγραφή του συνόλου της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

Μεταξύ άλλων, η βάση θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως, κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά, καταθέσεις σε τράπεζες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια κ.λπ.

Με την πλήρη λειτουργία του περιουσιολογίου και την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, η εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογούμενου με βάση όλα τα έσοδα και τα έξοδά του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες.

Όπως είναι ευνόητο, όλα τα παραπάνω θα αθροίζονται κάθε χρόνο και θα φορολογούνται. Έτσι ώστε ο πολίτης να υποχρεώνεται σε όλη του τη ζωή να πληρώνει φόρους για περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας