Ζόραν Ζάεφ: Συνεχίζει το βιολί του, Μακεδονία σκέτο και ξερό ψωμί…

1046
μακεδονία
Στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο πρωθυπουργός της (μέχρι σήμερα αποκαλούμενης) ΠΓΔΜ κάνει λόγο για Εβραίους από τη «Μακεδονία» που έπεσαν θύματα του Ναζισμού – Λίγες ώρες πριν, σε άλλη ανάρτηση, μιλούσε για μια Μακεδονία «που είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου».

Με κάθε ανάρτησή του στο Twitter ή δημόσια δήλωσή του τα τελευταία 24ωρα, ο πρόεδρος της (μέχρι σήμερα αποκαλούμενης) ΠΓΔΜ επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να σταματήσει ποτέ να αποκαλεί τη χώρα του με ένα σκέτο «Μακεδονία», παραβιάζοντας τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγες ώρες μετά την χθεσινή ανάρτησή του, όπου ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου» ο Ζόραν Ζάεφ έκανε νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, θα μείνουμε ενωμένοι εξ ονόματος των εκατομμυρίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων 7200 Εβραίων από τη Μακεδονία, που έπεσαν θύματα του ναζισμού, και θα πούμε: Ας μην ξεχάσουμε ποτέ, για να μην επαναληφθεί η ιστορία».

Зоран Заев

@Zoran_Zaev

На Меѓународниот ден на сеќавањето на жртвите од холокаустот, да застанеме единствени во име на милионските жени, мажи и деца, меѓу кои и 7200 Евреи од Македонија, жртви на нацизмот, и да порачаме: Нема да заборавиме, за никогаш да не се повтори!

32 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Υπενθυμίζεται ότι, τα πρώτα κιόλας 24ωρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, τα πρώτα δείγματα από την πλευρά της ΠΓΔΜ είναι άκρως αρνητικά και ανησυχητικά. 

Δεν πρόλαβε καλά-καλά η ελληνική Βουλή να εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έσπευσε να επιβεβαιώσει και επισήμως τους χειρότερους φόβους για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, διαχωρίζοντας τους Έλληνες από τους Μακεδόνες!

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έσπευσε να προσγειώσει την Αθήνα στη σκληρή διπλωματική πραγματικότητα που δημιούργησε η Συμφωνία και η εσπευσμένη έγκρισή της. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να… χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλούσε για μακεδονο-ελληνική λύση (!).

Ακολούθησε δήλωση στην έκδοση της Deutsche Welle για την ΠΓΔΜ και τον Ζάεφ να χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, λέγοντας πως αποτελεί “κοινή νίκη”, για την οποία “Έλληνες και Μακεδόνες” θα πρέπει να είναι περήφανοι. “Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε περιχαρής ο Ζάεφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας