Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου: Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου, ασημένια οι Μπανιώτης-Παπαχρήστου!

1349
ευρωπαϊκό
Με άλμα στα 8.38μ. που αποτελεί την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Τις ελληνικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη τρίτωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μήκος «πέταξε» στα 8.38μ. – επίδοση που αποτελεί την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο – και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου τον Αύγουστο του 2018.

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο την Κυριακή ήταν το 5ο όπως είχε συμβεί και στους αγώνες του 2018.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο πρωτάθλημα της Γλασκώβης καθώς είχαν προηγηθεί δύο ασημένια μετάλλια, από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και από τον Κώστα Μπανιώτη στο ύψος.

Ο αγώνας

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως είναι ο καλύτερος στο μήκος στην Ευρώπη. Παρά την πρώτη του άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη του πήδηξε στα 8.12μ. Στην τρίτη του έκανε άκυρη και στην τέταρτη έφτασε στα 8.16μ. μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό Νίλσον Μόλντερ.

Ομως στο πέμπτο άλμα έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στην Ευρώπη στο μήκος. Με άλμα στα 8.38μ. πέρασε πρώτος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Ο Μόλντερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα, ο Τεντόγλου δεν δοκίμασε έκτη προσπάθεια κι έτσι ο 20χρονος μας χάρισε το πρώτο χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Το ασημένιο μετάλλιο ο Μπανιώτης στο ύψος!

Τον χορό των ελληνικών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη της Σκωτίας άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου ο Κώστας Μπανιώτης στο άλμα σε ύψος.

Ο πρωταθλητής από την Θράκη ταξίδεψε στην Σκωτία με την τέταρτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες. Στον τελικό ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 2,18, που τα πέρασε με την πρώτη, για τα 2,22 χρειάστηκε δύο προσπάθειες και για τα 2,26 τρεις. Δοκίμασε στα 2,29, τα άφησε, και στη συνέχεια επιχείρησε στα 2,32, προκειμένου να κερδίσει το χρυσό, αλλά σε αυτό το ύψος δεν τα κατάφερε.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) με 2,32. Ο πρωταθλητής μας μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Αντρί Προτσένκο, ο οποίος πέρασε και αυτός τα 2,26.

Ο 33χρονος Μπανιώτης έφθασε στο μετάλλιο στην 5η συμμετοχή του στη διοργάνωση, με καλύτερες προηγούμενες θέσεις την 4η θέση το 2011 και την 6η το 2013.

Ασημένιο μετάλλιο και στο τριπλούν για τη Βούλα Παπαχρήστου!

Στο βάθρο μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης θα ανέβει η Βούλα Παπαχρήστου.

Η κορυφαία άλτρια πήρε τη δεύτερη θέση σε έναν σπουδαίο αγώνα άλματος τριπλούν, με άλμα στα 14.50μ και διατηρήθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους για τρίτη διοργάνωση από το 2016 (3η στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ, 3η στο Ευρωπαϊκό κλειστού του Βελιγραδίου και 1η στο Ευρωπαϊκού ανοιχτού το περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο).

Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός, με τις τρεις πρώτες θέσεις να παίρνουν αθλήτριες με ρεκόρ.

Η Ισπανίδα Άνα Πελετέριο πήρε την πρώτη θέση με κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος, πηδώντας στα 14.73μ.

Η Παπαχρήστου έλαμψε με ατομικό ρεκόρ στα 14.50μ. στο πρώτο της άλμα, ενώ ακολούθησαν τρεις άκυρες προσπάθειες, ένα άλμα στα 14.07μ. και ένα στα 14.33μ.

Στην τρίτη θέση έμεινε η Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα με φετινό ρεκόρ στα 14.47μ.

«Αν δεν ήμουν καλά και δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίσω μετάλλιο, δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουμε στη Γλασκόβη. Αρκετός κόσμος μου συμπαραστάθηκε και με βοήθησε για να φτάσω εδώ με πρώτη και καλύτερη την ομοσπονδία μου» δήλωσε μετά τον τελικό η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε:

«Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ μεγάλο. Ξεπέρασα πολλά για να καταφέρω να το κερδίσω. Απέδειξα ότι είμαι μεγάλη αθλήτρια και μεγάλη αγωνίστρια. Με… φτιάχνουν οι μεγάλοι αγώνες».

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ομάδα της.
«Έχουμε ομαδάρα και όπως βλέπετε εδώ στη Γλασκόβη… σκίζουμε. Όλα τα παιδιά τα πηγαίνουν περίφημα και είμαι πολύ χαρούμενη για όλους».

voula_papachristou_in3

 

*Πηγή: sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας