Ευρωπαϊκή υποκρισία: “Μέτρα” κατά Τουρκίας που θυμίζουν ανοχή σε Αττίλα 1974

778
ευρωπαϊκή

Την υποκριτική καταδίκη της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο το 1974 θυμίζουν οι αντιδράσεις των χωρών της Ε.Ε. έναντι της τουρκικής επίθεσης κατά της Συρίας. 

Ενώ τα τουρκικά στρατεύματα έχουν παραβιάσει εδώ και μέρες την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ανέρχονται σε δεκάδες οι άμαχοι – θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών και σε δεκάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών χωρών παραμένουν υποκριτικές και προσχηματικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “κυρώσεις” στην Τουρκία που αναμένεται να συζητηθούν κατά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίστηκαν “αδιάφορες” από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ενώ και ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω με την επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Από πλευράς Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από συνομιλία που είχε με τον Τραμπ, τόνισε πως πρέπει να γίνουν ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η επανεμφάνιση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, περιορίζοντας στο ζήτημα αυτό τις γαλλικές αντιδράσεις. Είχε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ερντογάν, ο οποίος παρουσιάζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, με το Παρίσι να κάνει λόγο για «μεγάλη απόκλιση των απόψεων των δύο πλευρών».

Από γερμανικής πλευράς, οι “κυρώσεις” φαίνεται να περιορίζονται στην επανεξέταση της επένδυσης που σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στη Σμύρνη.

Όπως είναι γνωστό, ανάλογα μέτρα που πήραν δυτικές χώρες και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, πολύ σύντομα ατόνησαν και δεν απέτρεψαν τη μονιμοποίηση της κατοχής του 38% των κυπριακών εδαφών από τα τουρκικά στρατεύματα, που συνεχίζεται εδώ και 45 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας