Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει αμείωτος να εξουθενώνει

914
ενφια

Εναντίον της προληπτικής πιστωτικής γραμμής τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑγια το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» και επεσήμανε ότι «το θέμα τώρα είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία».

Όσον αφορά, μάλιστα, το πρώτο (σ.σ. χρέος), ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη δεκαετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων, χωρίς αιρεσιμότητα.

Είναι προφανές, όμως, ότι το υπέρογκο επονείδιστο χρέος δεν χρειάζεται επιμήκυνση αλλά, τουλάχιστον, βαθύ κούρεμα, τόνιζαν πολιτικοί κύκλοι στην Iskra.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής των νέων περικοπών στις συντάξεις από το 2019, το κυβερνητικό στέλεχος απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, αρκούμενο στο να δηλώσει πως «δεν είναι της ώρας αυτά».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, παράλληλα, εξήγησε πως για το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων θα είναι αυξημένος, το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ για τη συντριπτική πλειοψηφία (67%) θα παραμείνει αμετάβλητος.

Αντίθετα, αύξηση θα δει το 15% των ιδιοκτητών, ποσοστό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα περιοριστεί στα 20 ευρώ.

Π.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας