Εστίαση: Α.Γεωργιάδης ετράπη σε φυγή με έντονες αποδοκιμασίες-Διαμαρτυρίες με φέρετρα-νεκροκεφαλές

1710

Επικράτησε ένταση με ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

Εκατοντάδες καταστηματάρχες της εστίασης απεργούν σήμερα έχοντας τα καταστήματά τους κλειστά σε κίνηση οργής και διαμαρτυρίας για τα μέτρα που τους έχουν φέρει αντιμέτωπους με το λουκέτο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου και πραγματοποιείται η διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της εστίασης, αλλά μάλλον δεν περίμενε την αντίδραση των διαδηλωτών, οι οποίοι όχι μόνο τον αποδοκίμασαν, αλλά του είπαν και να σηκωθεί να φύγει από την συγκέντρωσή τους!

Μάλιστα μια γυναίκα ακούστηκε να του φωνάζει: «Θα μας πεις και αχάριστους!».

Ο υπουργός που βρέθηκε στο Σύνταγμα συνοδεία αστυνομικών αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα από το χώρο, καθώς νωρίτερα είχε προκαλέσει ξανά τους καταστηματάρχες της εστίασης, λέγοντας τους κυνικά να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τα λουλουδάδικα δίπλα στη Βουλή. Εκεί εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από τους διαδηλωτές και να σημειωθεί ένταση.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν για λίγη ώρα και οι πρώτοι παραμένουν στο σημείο και καταγγέλλουν την αστυνομία ότι τους εμποδίζει τον δρόμο.

Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Θεσσαλονίκη: «Κηδεία» έξω από το ΥΜΑΘ με… φέρετρο

Οι εκπρόσωποι της εστίασης, που σήμερα πραγματοποιούν πανελλαδική κινητοποίηση, με ένα φέρετρο έξω από Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι η εστίαση πεθαίνει με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το φέρετρο το έστησαν σε μία παλιά μηχανή με καρότσα, την οποία μάλιστα γέμισαν με… πέταλα από λουλούδια, όπως γίνεται στις κηδείες. Μέσα υπάρχουν επίσης ποτήρια, μπουκάλια, σέικερ και κατσαρόλες.

Στην επιγραφή που φέρει την υπογραφή του οίκου τελετών «Μπαμπούλας και υιός» αναφέρεται ότι μέγιστος αριθμός εντός του… καταστήματος είναι 82.000 επιχειρήσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα με μαύρα μπαλόνια με νεκροκεφαλές

Και η Πάτρα, συμμετέχει στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση της εστίασης, με τα καταστήματα να είναι κλειστά.

Μάλιστα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στο πλαίσιο της οποίας, οι συμμετέχοντες κρατούν μαύρα μπαλόνια με νεκροκεφαλές.

Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα του κορωνοϊού που περιορίζουν τη λειτουργία τους και όπως επισημαίνεται η δουλειά τους έχει μειωθεί σημαντικά. Οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας