Ερντογάν: Με +0,9% το γ’ τρίμηνο μιλάει για οικονομική ανάκαμψη!

820
ερντογάν
Η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης, θριαμβολόγησε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη συνέλευση των Τούρκων εξαγωγέων στην Κωνσταντινούπολη.

 

«Με ρυθμό ανάπτυξης 0,9% το 3ο τρίμηνο του 2019, η οικονομική μας ανάκαμψη βρίσκεται στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε κατά 1,7% και το Νοέμβριο ήταν 1,3%. Τους τελευταίους δύο μήνες σε αυτόν τον τομέα υπερέβη το 6,2%», συνέχισε ο Ερντογάν.
«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας σε 500 δισεκατομμύρια δολάρια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Ο αριθμός των εταιρειών που δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά 10,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος» συνέχισε και υπογράμμισε: «Όλες αυτές καταδεικνύουν ραγδαία οικονομική ανάκαμψη».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις 17 οικονομικές συμφωνίες, που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψή του στη Μαλαισία, υποσχόμενος ένα «λαμπρό μέλλον» για τη χώρα του.
«Η χώρα μας κατέστρεψε τις παγίδες που της έστησαν και συνεχίζει τον δρόμο της», συμπλήρωσε, «φωτογραφίζοντας» τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.
«Ο στόχος για μία Τουρκία μεγάλη και ισχυρή» είναι πιο κοντά παρά ποτέ, τόνισε ο Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας