Βιβλίο Θεόδωρου Μπενάκη: “Το παρελθόν του Κυρίου Ζωρζ”

942
βιβλίο

Ο  Θεόδωρος  Μπενάκης  επιστρέφει  δυναμικά  μετά  “Το λάθος βήμα  του  τραπεζίτη, με το νέο του αστυνομικό  μυθιστόρημα  από τα χρόνια  της Κατοχής και της δεκαετίας  του ΄60  με τίτλο  “Το παρελθόν  του Κυρίου Ζωρζ“.

Μια καινούργια υπόθεση δολοφονίας για τον πρωταγωνιστή του, τον προσηλωμένο στο καθήκον αστυνόμο Παναγιώτη Λεγάκο, θα διεγείρει το αισθητήριο  του καλού  ντεντέκτιβ  που κρύβουν μέσα τους όλοι  οι  λάτρεις  του είδους!

Γυρίζουμε πίσω τον χρόνο, στα 1966, εκεί όπου βρίσκεται δολοφονημένος στο πολυτελές διαμέρισμά του, ο εισοδηματίας Γιώργος Δαμίγος, γνωστός σε συγγενείς και φίλους ως «Ζωρζ». Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Παναγιώτης «Πότης» Λεγάκος. Από την αρχή, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θύμα και τα πάντα γύρω από το παρελθόν και τις σχέσεις του. Οι έρευνες στρέφονται πρώτα στους κύκλους από τους οποίους ο Ζωρζ προμηθευόταν εραστές όπου και συλλαμβάνουν δυο νεαρούς υπόπτους. Η ανεύρεση όμως ενός ακόμη πτώματος, ενός Γερμανού πρώην στρατιωτικού, περιπλέκει την κατάσταση ακόμη περισσότερο και γυρίζει το ρολόι πίσω στα χρόνια της Κατοχής. Στον κατάλογο των υπόπτων προστίθεται και η ύπαρξη μιας αδελφής που ο Δαμίγος υπεραγαπούσε, ενώ την προσοχή του Λεγάκου θα τραβήξει και κάποιος «Αντώνης» που λάμβανε τακτικά χρηματικά ποσά από το θύμα. Τη θολή εικόνα των φονικών εντείνει ένας δικηγόρος που έγινε γνωστός ως συνήγορος στις δίκες των δωσίλογων. Ο Λεγάκος δεν αργεί να καταλάβει ότι πρέπει να αναζητήσει τη λύση στα χρόνια της Κατοχής και στο μικρόκοσμο του «Κυρίου Ζωρζ»… Καλά κρυμμένα μυστικά, σχέσεις παθιασμένου έρωτα και μίσους, εκμετάλλευσης και προδοσίας, στήνουν το σκηνικό πίσω από την καλοστημένη βιτρίνα της μετακατοχικής περιόδου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Θεόδωρος Μπενάκης γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1983. Υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή» και των περιοδικών «Τετράδια», «Εποπτεία» και «Τέταρτο», αρχισυντάκτης του περιοδικού «Διεθνής Επιθεώρηση» και εκδότης για 15 χρόνια εβδομαδιαίων εφημερίδων στα Πολωνικά, Ρωσικά και Αλβανικά. Από το 2013 εργάζεται ως αρχισυντάκτης αγγλόφωνων ιστοσελίδων των Βρυξελλών που καλύπτουν ειδησεογραφικά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το μυθιστόρημα Το παρελθόν του Κυρίου Ζωρζ είναι το δεύτερο λογοτεχνικό του έργο. Την είσοδό του στην αστυνομική λογοτεχνία έκανε με το μυθιστόρημα Το λάθος βήμα του τραπεζίτη που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Στοχαστής το 2017. Άλλα έργα του: Η άλλη όψη του ελληνικού εργατικού κινήματος (1918-30), Κρίση στα Βαλκάνια, Συζητώντας για την Αλβανία (με τον Ραμίζ Αλία) και Δημήτρης Γιωτόπουλος, Από τον επαναστατικό στον φιλελεύθερο σοσιαλισμό.

*Εκδόσεις Στοχαστής

ISBN 978-960-303-266-3

Τιμή: 12 Ευρώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας