Ερντογάν κατά Ισραήλ: ”Είστε εχθροί του ισλάμ”!

571
''Είστε εχθροί του ισλάμ''!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα πυρά του εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης, λέγοντας: “Γνωρίζω καλά ότι είστε οι πραγματικοί εχθροί του Ισλάμ”, αναφερόμενος στην πρόσφατη αεροπορική επίθεση της χώρας σε στόχους στη Γάζα.

Νωρίς την Παρασκευή, ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν τρεις εγκαταστάσεις που λειτουργούν από τη Χαμάς, της ομάδας μαχητών που κάνει το κουμάντο στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων χώρων κατασκευής όπλων, απαντώντας σε προηγούμενη επίθεση με ρουκέτα, που δέχτηκαν από την Χαμάς.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η ισραηλινή επιχείρηση ήταν «μια πολύ σαφής ένδειξη για τη στάση του Ισραήλ απέναντι στους μουσουλμάνους».

Τσαβούσογλου: ”Ο Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία & τον λαό μας”

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι εχθρός του Ισλάμ. Δυστυχώς, το Ισραήλ δεν αλλάζει αυτές τις συνήθειες», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θέλουμε όλη η υφήλιος να παρακολουθεί στενά την εχθρότητα του Ισραήλ ενάντια στο Ισλάμ και να αξιολογήσει την κατάσταση. Σίγουρα, όσο το Ισραήλ διατηρεί αυτή τη στάση, είναι αδύνατο οι διμερείς σχέσεις να φτάσουν στο επίπεδο που θα θέλαμε. “

Τους τελευταίους μήνες, η προοπτική των δύο χωρών να επιδιορθώσουν τους δεσμούς έχει γίνει πάλι ένα σημείο συζήτησης. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πολλές κουβέντες, αλλά δεν έχουν υπάρξει απτά θετικά βήματα, εκτός από μερικά ελπιδοφόρα σχόλια, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα fake news που αρέσκεται να διαδίδει η Άγκυρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ερντογάν  φιλοξένησε  τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Ismail Haniyeh, στην Τουρκία, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ουάσινγκτον  “βράζει” με τον Τούρκο Πρόεδρο που θα φιλοξενήσει δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας