Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κρήτη

1061
σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, στην Κρήτη.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ . «Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας» λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.
geodinamikos

Το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο 90 χιλιόμετρα νότια μεταξύ Ιεράπετρας και ‘Αρβης. Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παράλια της Ανατολικής Κρήτης.

Η δόνηση διάρκειας αρκετών δευτερολέπτων, είχε επίκεντρο 118 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10χλμ, και έγινε ελαφρώς αισθητή στην περιοχή της Ιεράπετρας.

«Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας»

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας σχολιάζει: «Ισχυρός σεισμός με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ στις 3:51 και με επίκεντρο 55 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα, Κρήτης, σε λίγο θα έχουμε περισσότερα από την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1099793393740781&set=a.114757482244382&type=3&theater

Νέοι σεισμοί στην ίδια περιοχή

Δέκα λεπτά μετά την σεισμική δόνηση έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ένας νέος σεισμός καταγράφηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η νέα δόνηση έχει ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια καταγράφηκαν τρεις ακόμα δονήσεις σχεδόν στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αυτοί ήταν 4,8 ρίχτερ, 4,1 και 4 ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ όλοι ήταν σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας