Ερντογάν: Η Ευρώπη, ανοιχτή φυλακή για μουσουλμάνους- Επίθεση με…γκιλοτίνα στη Γαλλία

471
ανοιχτή φυλακή για μουσουλμάνους- Επίθεση

Για ακόμα μία φορά, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο του τη Γαλλία

Νέα επίθεση κατά της ΕΕ και κυρίως της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, κάνοντας μάλιστα αναφορά και σε… γκιλοτίνα.
«Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατ. Τούρκοι και 35 εκατ. μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας» δήλωσε με νόημα ο Erdogan, ενώ κατηγόρησε ότι οι μουσουλμάνοι στοχοποιούνται όπως οι Εβραίοι πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο κλίμα μίσους που καλλιεργήθηκε κατά των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας κατά των Μουσουλμάνων.
Το λέω ξεκάθαρα! Δεν υπάρχει καμία διαφορά!
Σε κάποιες δυτικές χώρες -με πρώτη τη Γαλλία- είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος να ζεις ως μουσουλμάνος και να σου βάζουν την ετικέτα του “άλλου”» υποστήριξε ο Erdogan μιλώντας σε πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης με αφορμή την έναρξη της γιορτής του μπαϊραμιού.

«Φυλακή για μουσουλμάνους η Ευρώπη»

Ο Τούρκος πρόεδρος, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ευρώπη φυλακή για τους μουσουλμάνους: «Ο ιός της ισλαμοφοβίας, ο οποίος είναι εξίσου επικίνδυνος με τον κορωνοϊό, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε -σύμφωνα με το sigmalive- και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ευρώπη, στην οποία ζουν 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων 6 εκατομμύρια είναι Τούρκοι, μετατρέπεται σε μια ανοιχτή φυλακή για τους αδελφούς μας.
Στο σημείο που έχουμε φτάσει, η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική, έχει μετατραπεί σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».
O Erdogan έθεσε στο στόχαστρό του την Γαλλία αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», καθώς είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας