Ερντογάν για Τσίπρα: «Ας λέει ό,τι θέλει, συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις»

834
ερντογάν

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις και θα λάβει μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις της.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Άγκυρα για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο ο Ερντογάν διεμήνυσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του: «διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Για πολλοστή φορά ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει πάση θυσία μερίδιο από την ενεργειακή πίτα της Ανατολικής Μεσογείου: «Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Και έστρεψε τα βέλη του κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξή του στη Λευκωσία και την Αθήνα υποστηρίζοντας ότι «Η Γαλλία δεν δικαιούται να ομιλεί γι’ αυτή την περιοχή. Εγγυήτρια δύναμη εδώ είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα μιλά ως εγγυήτρια δύναμη, η Βρετανία το ίδιο, αλλά η Γαλλία δεν δικαιούται να ομιλεί, δεν έχει τέτοια εξουσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας