Ερντογάν για πραξικόπημα: Μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί

1047
ερντογάν

Σε σημερινή του ομιλία σε βουλευτές του κόμματός του, πέρα από απειλές για τη Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την «εθνική στάση» που κράτησε ο ίδιος το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, όταν δεν άκουσε όσους τον συμβούλευσαν να διαφύγει στην Ελλάδα.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το sigmalive.com και μάλιστα σε τόνο ηρωικό για να καταχειροκροτηθεί από βουλευτές και κοινό.

«Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερο μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατηγορώντας τον πως το βράδυ του πραξικοπήματος «έπινε καφέ».

«Ήμασταν κάτω από F16, ελικόπτερα, ήμασταν στο αεροδρόμιο με τον λαό μου, αλλά εσύ έπινες καφέ στο σπίτι του Προέδρου στο Μπακιρκόι».

Νέες προειδοποιήσεις Ερντογάν: Τα νερά της Μεσογείου θα θερμανθούν ακόμη περισσότερο

Στην πρόβλεψη (ή την αναγγελία😉 ότι στην ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξουν «θερμότερες» ακόμη εξελίξεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive, ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

«Το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα», υποστήριξε ο Ερντογάν σύμφωνα με τους Cyprus Times και πρόσθεσε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης άρχισαν να αλλάζουν οι ισορροπίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει ρόλο στο θέμα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων και υποστήριξε πως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.

Το τρίτο γεωτρύπανο

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι τουρκικοί σχεδιασμοί για τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με τίτλο «Η άδεια της Κρήτης είναι έτοιμη» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει ότι μετά την ανάρτηση από τον ΟΗΕ, των συντεταγμένων της τουρκολιβυκής  συμφωνίας, θα δοθεί άδεια για έρευνα στο Oruc Reis στα ανατολικά της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας