Επιχείρηση “ελευθερία” ή επιχείρηση Σκλαβιά;

Επιχείρηση “ελευθερία” ή επιχείρηση

Την τελευταία εβδομάδα πεθαίνουν από Covid 19  περίπου  70  ΄Ελληνες κάθε μέρα . Αν ο ρυθμός αυτός διατηρηθεί για έναν μήνα θα έχουμε το μήνα αυτό 2000 νεκρούς .

Ήδη τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε στην Ελλάδα πάνω από 4.000 νεκρούς . Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν θα είχαν πεθάνει αν είχαν εμβολιασθεί .

Η Ελλάδα αν αγόραζε εμβόλια από μόνη της κατά απόλυτη προτεραιότητα και δεν ακολουθούσε δογματικά  την Ε.Ε θα μπορούσε , όπως έκανε το Ισραήλ να έχει σήμερα αποκτήσει  “Ανοσία της Αγέλης“και να έχει νεκρούς μόνο από όσους δεν θα είχαν με δική τους ευθύνη εμβολιασθεί .

Η καθυστέρηση που έχει συμβεί στους εμβολιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης είναι η αιτία πολλών χιλιάδων θανάτων μέχρι τώρα και πολλών ακόμα χιλιάδων θανάτων από τώρα και μέχρι να επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% του ελληνικού πληθυσμού .

Το κόστος 20 εκατομ. δόσεων εμβολίων επί 20 Ευρώ ανά δόση είναι 400 εκατομ. Ευρώ . Το κόστος ανά μήνα της κυβέρνησης λόγω lockdown  της Covid 19 ,  όπως λέει και η κυβέρνηση , είναι 2.5 δις. Ευρώ.

Η θνητότητα , επίσης ,  από άλλες αιτίες πλήν Covid 19 έχει αυξηθεί λόγω της κατάστασης των νοσοκομείων .

Εάν η Ελλάδα είχε πετύχει “ Ανοσία της Αγέλης “  μέχρι   τέλους Απριλίου ,  τα έσοδα φέτος απ τον τουρισμό θα ήταν   10 δις Ευρώ περισσότερα απ ότι θα είναι με την καθυστέρηση των εμβολιασμών .

Η καθυστέρηση των εμβολιασμών παγκοσμίως αυξάνει πολύ τους κινδύνους εμφάνισης επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού . Εάν η διάρκεια προστασίας των εμβολιασμένων είναι μικρότερη του έτους υπάρχει κίνδυνος πρίν επιτευχθεί η  “ Ανοσία της Αγέλης “  να είναι ανάγκη να γίνει ξανά εμβολιασμός των ήδη εμβολιασθέντων και να μη μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία .

Το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βρεί έγκαιρα τα απαιτούμενα εμβόλια καταρρίπτεται από το παράδειγμα του Ισραήλ , που δεν ακολουθεί η Ε.Ε καθώς και από το παράδειγμα της βομβαρδισμένης από το ΝΑΤΟ πριν μερικά χρόνια Σερβίας .

Στην Σερβία σήμερα όποιος πολίτης θέλει να εμβολιασθεί εμβολιάζεται εντός λίγων ημερών και μπορεί να διαλέξει όποιο εμβόλιο θέλει.

Επιπλέον η Σερβία σήμερα εμβολιάζει όποιον ξένο πολίτη κλείσει ραντεβού και πάει εντός λίγων ημερών στο Βελιγράδι να εμβολιασθεί . Και χιλιάδες πολίτες όλων των γειτονικών χωρών της Σερβίας συρρέουν στο Βελιγράδι για να εμβολιαστούν δωρεάν .

Το Ρώσικο εμβόλιο Sputnik V έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε πάνω από 60 κράτη και έχει δοκιμασθεί σε πάνω από100 εκατομμύρια  εμβολιασμένους. Έχει αποτελεσματικότητα 91,6 % και δεν έχει παρενέργειες .

Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να επιτραπεί η εισαγωγή του στην Ελλάδα και να εμβολιάζεται με αυτό όποιος ΄Ελληνας πολίτης το επιθυμεί . Και όχι να καθυστερεί η εισαγωγή του γιατί τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε αργούν ,  για γεωπολιτικούς λόγους , να το εγκρίνουν.

Θεόδωρος ΑθανασόπουλοςΦυσικός    

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας