Επιτυχία της ΛΑ.Ε στο Συμβούλιο της Επικρατείας-Σε υποχώρηση η Κυβέρνηση

2635
Επιτυχία

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε  η  κυβέρνηση  μετά  την  αίτηση  ακύρωσης  που  κατέθεσαν  στις 14/5/2019 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής  του εκλογικού συνασπισμού “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής”  και του υποψηφίου Ευρωβουλευτή  Άρη Κωνσταντάκη κατά  της  αριθμ. 1243/2019 κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Μετά  την  κατάθεση  της  αίτησης, η  κυβέρνηση, έχοντας υπόψιν  τη νομολογία  του Ανώτατου Δικαστηρίου που  επικαλούντο οι αιτούντες,  αναγκάστηκε την επόμενη ακριβώς  ημέρα 15/5/2019   και  ανακάλεσε  την παράνομη και  αντισυνταγματική απόφαση  με  τη νέα υπ΄αριθ. 1290/2019 κοινής υπουργικής απόφαση με την οποία καθορίστηκαν, εκ νέου, οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων, η οποία διπλασιάζει  τον  χρόνο προβολής  του εκλογικού συνασπισμού “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής“.

Μετά  ταύτα, όπως  διαπιστώθηκε  με  την απόφαση 122/2019 του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ , η δικαστική ενέργεια της ΛΑ.Ε κατέστη άνευ αντικειμένου, λόγω ικανοποίησης του παραπόνου της.

Η υπαναχώρηση αυτής της κυβέρνησης συνιστά μια επιτυχία της ΛΑ.Ε παρά το γεγονός ότι υστερεί ακόμα από την ισότιμη μεταχείριση της ΛΑ.Ε με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι τα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαστρέβλωσαν την απόφαση του ΣτΕ και την παρουσίασαν ως απόρριψη, τάχα, της προσφυγής της ΛΑ.Ε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας