Επιτυχία ΛΑ.Ε: Δήμος Αθήνας ανέστειλε 7 στους 8 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών

1719

Επιτυχία, σήμερα Τετάρτη 13/2, της ΛΑ.Ε και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, αφού, μετά από δυναμική κινητοποίηση τους στο Δημαρχείο της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων, ανέστειλε 7 από τους 8 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που είχε προγραμματίσει.

Μάλιστα, σε διάβημα διαμαρτυρίας στελεχών της ΛΑ.Ε και του κινήματος στον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Αθήνας, αυτός δεσμεύτηκε ότι αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να σταματήσει τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Εκπρόσωποι, όμως, του κινήματος δήλωναν στους παριστάμενους δημοσιογράφους, ότι δεν αρκούνται σ’ αυτή τη δέσμευση. Ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε αυτή η δέσμευση να εφαρμοσθεί στην πράξη από το Δήμο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωναν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που μετά την επανέναρξη των πλειστηριασμών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για χρέη στην εφορία, μαζί με τους πλειστηριασμούς που διενεργούν τράπεζες και κερδοσκοπικά funds θα πάρουν χαρακτήρα ορμητικής καταιγίδας.

Στην συγκέντρωση του Δήμου Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε καθώς και μπλοκ της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Στην διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αθήνας, στην πλ. Κοτζιά , έδωσε το παρόν και ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση :

“Η κυβέρνηση της έσχατης δουλοπρέπειας θριαμβεύει

Υποχώρησε πλήρως στις απαιτήσεις των θεσμών και των τραπεζών.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αχρηστεύει ότι έχει απομείνει από το ν. Κατσέλη, ενώ εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι κόκκινοι ανήμποροι δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος των τραπεζών

Την ίδια ώρα ο Δήμος της Αθήνας ως προπομπός και η Εφορία κλιμακώνουν από κοινού τις επιδρομές με πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας.

Το σχέδιο είναι να μπει τέλος στο “κεραμίδι” του Έλληνα και στην ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα.

Εκατομμύρια ανήμποροι οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ θα ακολουθήσει “τραγωδία” των μαζικών εξώσεων.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Φορέστε κίτρινα γιλέκα και να βγούμε στους δρόμους.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας