Επιτροπή ’21: Δικτάτορες και δωσίλογοι στον κατάλογο των ηγετών του κράτους

2068
επιτροπή

Η περίφημη και διορισμένη συναινετικά από κυβέρνηση και κόμματα του κατεστημένου (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ….)Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει αρχίσει να κάνει ένα-ένα τα “θαύματα” της, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους οι οποίοι είχαν εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες με τη σύνθεση και τον χαρακτήρα της.

Ως γνωστόν πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής ανήκουν λίγο πολύ επιλεκτικά σε μια ορισμένη σχολή αποτύπωσης της ελληνικής ιστορίας και του ’21 που θέλει να κατασκευάσει το περιεχόμενό τους προσδίδοντας σε αυτό “ευρωπαϊκό” προσανατολισμό και ταυτότητα made in Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή αυτή μετά το “σήμα” του “τίποτα” που θα συμβολίζει τις δραστηριότητες της για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης (βλέπε εδώ) προχώρησε και σε ένα άλλο τραγικό ατόπημα, το οποίο δείχνει το πως εννοεί την πορεία της Ελλάδας από το ’21 μέχρι σήμερα.

Στον κατάλογο των ηγετών του 20ου αιώνα, που περιέχεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, έχουν συμπεριληφθεί όλοι συλλήβδην οι δικτάτορες του 20ου αιώνα, οι δωσίλογοι της κατοχής και άλλοι διορισμένοι “ηγέτες” σε ανώμαλες περιόδους της χώρας και περιόδους αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει με φωτογραφίες τους μεταξύ άλλων τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, Πάγκαλο, τους κατοχικούς πρωθυπουργούς Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο, Ράλλη αλλά και ηγέτες -“μαριονέτες” όπως οι Κόλλιας, Μαρκεζίνης, Ανδριτσόπουλος, Γκυζίκης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από μαζικές διαμαρτυρίες οι υπεύθυνοι υποχρεώθηκαν να προσθέσουν δίπλα στα ονόματα κάποιων την ένδειξη ότι ήταν δικτάτορες ή ότι διορίστηκαν από δικτατορικά καθεστώτα και κατοχικές δυνάμεις, παρόλο που και αυτό το έκαναν ημιτελώς.

Δεν “τόλμησαν” βέβαια να αποκαθηλώσουν τα ονόματα και τις φωτογραφίες όλων αυτών που στρογγυλοκάθησαν ως εγκάθετοι εγχώριων και ξένων κέντρων στην εξουσία ή ανέβηκαν στα ύπατα αξιώματα με άθλια πραξικοπήματα, ενώ, άφησαν αυτογελοιοποιούμενοι ασχολίαστα τα ονόματα δικτατόρων Μεταξά και Πάγκαλου.

Φοβούμαι ότι από αυτήν την Επιτροπή δεν έχουμε δει τα χειρότερα, που έρχονται!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας