Επικοινωνία Πούτιν–Κόντε μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν για τη Λιβύη

432
πούτιν
Μόσχα και Ρώμη απευθύνουν έκκληση για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξή τους, Πούτιν και Κόντε συζήτησαν, επίσης, το θέμα της Συρίας και τα αποτελέσματα της Συνόδου της Νορμανδίας για την Ουκρανία, αναφέρει το Κρεμλίνο στον ιστότοπο του.

Από το πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιταλίας γίνεται λόγος για μια «μακρά και πολυσύνθετη συζήτηση» με τους δύο ηγέτες να δεσμεύονται να κρατούν ο ένας ενήμερο τον άλλον.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ιταλίας με τους Σεργκέι Λαβρόφ και Λουίτζι ντι Μάιο να συζητούν για τη σύνοδο του Βερολίνου που είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου.

Το τηλεφώνημα Πούτιν-Κόντε πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την εξαγγελία Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη και ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ψηφιστεί από την τουρκική Βουλή η σχετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο στην πρώτη του αντίδραση,  μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ ότι «η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης αλλά οι προσπάθειες τρίτων χωρών να βρεθεί μια ευθεία λύση στο πρόβλημα και να βοηθηθούν οι δύο πλευρές είναι πάντα ευπρόσδεκτη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας