Επιθέσεις “προσφύγων-μεταναστών”με δακρυγόνα στον Έβρο! “Ιδιόμορφος”πόλεμος στα ελληνοτουρκικά σύνορα

2178
επιθέσεις

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ομάδα προσφύγων και μεταναστών εκτόξευσε δακρυγόνα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών – η κατοχή δακρυγόνων και εκτοξευτήρων από την πλευρά “προσφύγων-μεταναστών”, υποδηλώνει ότι η σχετική προμήθεια δεν μπορεί παρά να έγινε από τις τουρκικές αρχές-πρόσφυγες και μετανάστες  προσπάθησαν μαζικά να περάσουν τα σύνορα, ωστόσο η αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση.

Νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων, πρωτοφανών για τα σύνορα μιας χώρας, έλαβε χώρα στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο, μετά από μια σχετικά ήρεμη ημέρα κατά την οποία το παρών έδωσε στην περιοχή η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  βίντεο και εικόνες μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών εκτόξευσε δακρυγόνα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Των επεισοδίων προηγήθηκαν περίεργοι εκκωφαντικοί ήχοι.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας την περιοχή, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Πρόσφυγες και μετανάστες μετακινήθηκαν νοτιότερα, προς το Δέλτα του Έβρου, προσπαθώντας να βρουν δίοδο για την ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές δυνάμεις πάντως είναι ισχυρές και τα σύνορα έχουν σφραγιστεί.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση στην περιοχή είχε κατά κοινή ομολογία ηρεμήσει, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος μέσω άλλων διόδων. Ωστόσο, η κίνηση αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τις ελληνικές αρχές.

Ενδεικτικός είναι ο αριθμός των αποτροπών, οι οποίες ξεπερνούν τις 25.000.

Η αλλαγή στα δρομολόγια της «ελπίδας»

Οι ελληνικές αρχές έχουν διαμηνύσει πως τα ελληνικά σύνορα είναι κλειστά για όποιον δεν έχει τα κατάλληλα έγγραφα. Οι έλεγχοι και οι περιπολίες συνεχίζονται εντατικά από τις ελληνικές αρχές στα χωριά του Έβρου που βρίσκονται στα σύνορα, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Βλέποντας την εξέλιξη αυτή, πρόσφυγες και μετανάστες δηλώνουν απογοητευμένοι.

Αυτό το γεγονός τους έχει οδηγήσει μάλιστα να πηγαίνουν διάσπαρτα και σε μικρές ομάδες κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Και αυτό γιατί διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε μικρές ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, κάτι όμως το οποίο δεν συμβαίνει αφού σε όλα τα σημεία είναι παρούσες και ενισχυμένες ομάδες της αστυνομίας και του στρατού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας