Εξελίξεις: Στην Αθήνα ο Χαφτάρ-Συναντήσεις με την κυβέρνηση. Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη

711
χαφτάρ

Στην Αθήνα καταφθάνει από ώρα σε ώρα ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ σύμφωνα με Λιβυκά Μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τη Βεγγάζη, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Επισήμως η κυβέρνηση τηρεί σιγή… ασυρμάτου και δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες.

Είναι προφανές ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, πανικόβλητος μπροστά στη γενική κατακραυγή για τον εξευτελιστικό αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου, επιδίωξε την τελευταία στιγμή την έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην ΑΘήνα, τον οποίο επιδεικτικά και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων αγνοούσε τόσο καιρό, μήπως με αυτόν τον τρόπο “χρυσώσει το χάπι” και διασκεδάσει, ματαίως, τις δυσμενείς για τον ίδιο και την κυβέρνησή του εντυπώσεις.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πουν οι κυβερνητικοί παράγοντες στις συναντήσεις τους με τον Χαλίφα Χαφτάρ, πάντως ο τελευταίος δεν θα πρέπει ότι έχει κερδίσει στο πεδίο των μαχών να το “χαρίσει” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κάτω από τις πιέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ως προς αυτήν την κατεύθυνση δεν νομίζουμε ότι έχει να του προσφέρει πολλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακολουθεί μια πολιτική υποτέλειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Και κατά πληροφορίες αναφέρονταν ακριβώς στην επίσκεψη Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ αναμένεται να έχει συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά ενδεχομένως και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν αναχωρήσει για την διάσκεψη του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

 

Κ.Μ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας