Ενώ ο τουρκικός στόλος απειλεί το Καστελόριζο η Ε.Ε προτείνει διάλογο!

1759
υποχώρηση

Την ίδια ώρα που 14 τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν μεταξύ Ρόδου-Καρπάθου και Καστελόριζου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε ανακοίνωση του , τονίζει ότι  «τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης δραστικών δυνάμεων».

Ο Ζοσέπ Μπορέλ δηλώνει  έτοιμος να συμβάλει στην επανέναρξη του διαλόγου και αναφερόμενος στις τουρκικές κινήσεις αναφέρει: «Η πρόσφατη ναυτική κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Δεν θα συμβάλει για την εξεύρεση λύσεων. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία. Τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης ναυτικών δυνάμεων. Οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ο ελληνικός στόλος αλλά η Πολεμική Αεροπορία βρίσκονται σε επιφυλακή και ήδη έχει γίνει γνωστό ότι άδειες προσωπικού που επρόκειτο να αρχίσουν αύριο δεν θα δοθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας