Εμφύλιος στην ακροδεξιά των «μακεδονομάχων» με μενού την πολιτική κεφαλαιοποίηση του συλλαλητηρίου

1675
πατριωτισμού

«Εμφύλιος» ξέσπασε στον ακροδεξιό χώρο, ο οποίος αφορά το ποιες πλευρές του βαθιά συντηρητικού και ακροδεξιού χώρου θα καρπωθούν πολιτικά, παραταξιακά και προσωπικά, την παρουσία δεκάδων χιλιάδων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τους οποίους με μεγάλη ευκολία κατατάσσουν συλλήβδην στην κατηγορία των μισαλλόδοξων προσανατολισμών του.
Ιδιαίτερα, σφοδρές αντιπαραθέσεις κλιμακώνονται με αφορμή τη συμμετοχή του Φράγκου Φραγκούλη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ως ομιλητή, παρότι η συντονιστική επιτροπή το είχε απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία.
Η προοπτική ίδρυσης νέου εθνικιστικού κόμματος από τον απόστρατο στρατηγό δημιουργεί ενόχληση σε διάφορους κύκλους και όσους βρίσκονται εγγύτερα στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να δέχεται επιθέσεις που αφορούν στο παρελθόν και τη σχέση του με το πολιτικό σύστημα και άλλους θεσμούς.
Διάφορες ακροδεξιές ιστοσελίδες και γκρουπ στο Facebook από την Τρίτη δημοσιεύουν διαρκώς τις κατηγορίες Μαυροσκά για το «καπέλωμα» Φραγκούλη στο συλλαλητήριο αλλά και ρεπορτάζ σε βάρος της κόρης του, που είναι παρουσιάστρια, κάνοντας κριτική στον τρόπο που είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ και στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει για τις αποδοχές της. Παράλληλα τον κατηγορούν για σχέσεις με διάφορους επιχειρηματίες, συλλόγους Ρόταρυ («μασσόνους»), πολιτικούς και άλλες κατηγορίες που συνηθίζονται στον ακροδεξιό χώρο.
Στο διαδικτυακό πόλεμο που έχει ξεσπάσει παρενέβη και ο Όθων Ιακωβίδης που κατηγορείται ότι επέβαλε εξωθεσμικά την επιλογή Φραγκούλη ως ομιλητή. Η απάντηση του όμως δεν φαίνεται να ικανοποίησε και οι επιθέσεις σε βάρος του και σε βάρος του πρώην στρατιωτικού συνεχίστηκαν.Όπως προκύπτει από την ενόχληση ιδίως χρυσαυγιτών σε ανεπίσημο τόνο, ο συγκεκριμένος χώρος αποδίδει στον Φραγκούλη «συνομωσία» με την ηγεσία της ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργία ενός ακροδεξιού κόμματος που θα πλήξει την απομονωμένη Χ.Α. Μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» όπως έχει προδιαγραφεί εδώ και μερικά χρόνια ως στρατηγική του συντηρητικού χώρου.
Άλλωστε, μετά το συλλαλητήριο και την έξαρση της εθνικιστικής ρητορικής, αρκετοί είναι αυτοί που ερίζουν για να καρπωθούν τα πολιτικά οφέλη από το Μακεδονικό σε βάρος της χώρας και στην πλάτη των ευαισθησιών και της αγωνίας των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας