ΕΛΠΕ: Δεν θα υπάρξει καμία συναλλαγή με το Ιράν αν δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής

563
ελπε

Η αλλαγή στάσης του Τραμπ επηρέασε τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στο “άνοιγμα” προς το Ιράν!

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία συναλλαγή με το Ιράν αν δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής παρείχαν χθες ανώτατα στελέχη των ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας για την έγκριση πώλησης του ΔΕΣΦΑ, με αφορμή την αποχώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης από την διεθνή συμφωνία του 2015 και την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων.

Εκτός από τις εισαγωγές αργού από το Ιράν, που αντιστοιχούν περίπου στο 20% των προμηθειών του ομίλου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποπληρωμής παλαιών οφειλών των ΕΛΠΕ προς την NIOC (National Iranian Oil Company). Τα στελέχη του Ομίλου τόνιζαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση που χρειαστεί να διακοπούν οι αγορές αργού από την Τεχεράνη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αντιμετωπισθεί με επιτυχία πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, όταν σταμάτησε ο εφοδιασμός από Ιράν, Ιράκ και Λιβύη και ταυτόχρονα η ρευστότητα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών τονίζεται ότι το υπόλοιπο – χωρίς να είναι αμελητέο – έχει περιορισθεί αισθητά.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν οποιεσδήποτε συνέπειες στις συνεργασίες τους με αμερικανικές εταιρίες που εκτείνονται μέχρι και στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας