Ελλάδα, Κύπρος και αυταπάτες από τη συνέντευξη του βοηθού του ΥΠΕΞ ΗΠΑ

1400
κύπρος

Πανηγυρίζει, σχεδόν, η ελληνική κυβέρνηση και αφελέστατα πολύ περισσότερο η κυβέρνηση της Κύπρου για την συνέντευξη του βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ στην Καθημερινή.

Δεν μπορώ να καταλάβω για το τι ακριβώς πανηγυρίζουν.

Κατ’ αρχάς ο Γουές Μίτσελ, ενώ εγκωμίασε την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Πομπέο χαρακτήρισε καλό ανάχωμα για την απομόνωση της Ρωσίας και των “κακόβουλων” σχεδιασμών της στα Βαλκάνια, δύο φορές που χρειάστηκε να αναφερθεί στη συνέντευξη του στην ΠΓΔΜ την ονόμασε ρητά και ξεκάθαρα σκέτο Μακεδονία, δείχνοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι το σύνθετο όνομα είναι για τα μάτια του κόσμου και αυτό που θα μείνει είναι το Μακεδονία χωρίς περιττούς προσδιορισμούς και οι Μακεδόνες όπως ονόμασε, πάλι απροκάλυπτα, ο αμερικάνος βοηθός ΥΠΕΞ τους πολίτες της.

Γι’ αυτό λοιπόν οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και κατεστημένου;

Εκτός και αν οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο πανηγυρίζουν γιατί έχουν μετατραπεί, χωρίς καν κάποιο στοιχειώδες αντάλλαγμα, όχι βεβαίως ότι θα αρκούσε, σε δορυφόρους και πιόνια του αμερικανοϊσραηλινού άξονα, στο πλαίσιο μιας πολυδιαφημισμενης συμμαχίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. η οποία τα μόνο που ωφελεί είναι το τελευταίο, μιας και αυτή η συμμαχία δίνει στο Ισραήλ στρατηγικο-στρατιωτικό βάθος και είναι το όχημα για την νόμιμη αξιοποίηση και μεταφορά από το Ισραήλ ενεργειακών αποθεμάτων προς την Ευρώπη.

Εκτός και αν Ελλάδα και Κύπρος έχουν την αυταπάτη ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τα θαλάσσια δικαιώματα τους ενάντια της Τουρκικής βουλιμίας.

Και μιλάω για αυταπάτη διότι με τίποτα οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμποδίσουν, ούτε το έχουν πει μέχρι τώρα, την Τουρκία να εκμεταλλευτεί την παράνομη ΑΟΖ της Βόρειας κατεχόμενης Κύπρου (βάθεμα διχοτόμησης) για να μην αναφερθώ και γενικότερα, ενώ ποιούν την νήσσαν για τις τουρκικές επεκτατικές απαιτήσεις σε νησίδες του Αιγαίου και για την “ουδετεροποίηση – ρευστοποίηση” του τελευταίου μέσω του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, στη βάση του οποίου η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε έρευνα να κάνει έξω για παράδειγμα από την Αττική, πέραν των 6 νμ.

Και βεβαίως η ακόμα χειρότερα και πιο οδυνηρή κατάρριψη κάθε ελληνικής ψευδαίσθησης θα προκύψει με τον οποιοδήποτε μελλοντικό συμβιβασμό ΗΠΑ-Τουρκίας, τον οποίο εναγωνίως αναζητούν και οι δύο, μόνο που η κάθε πλευρά επιδιώκει να γέρνει προς το μέρος της.

Γιατί τότε, αυτός ο συμβιβασμός θα πληρωθεί πανάκριβα από την χώρα μας και την Κύπρο, οι οποίες θα δουν να χάνουν και τα αυγά και τα πασχάλια.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την ανεξαρτησία της και ανεξάρτητη πολιτική, αντί να στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια και να πανηγυρίζει για τους “προστάτες” της! Δεν μας προστάτεψαν παλαιότερα που μπορούσαν, δεν θα το κάνουν πολύ περισσότερο τώρα που είναι πιο αδύναμοι και είναι οι ίδιοι που αναζητούν “προστασία” και πρόθυμους υπαλλήλους για να μην δουν να εκδιώκονται από την περιοχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας