Ελλάδα και Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού

1210
μητσοτάκη

Η ολοένα τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο σε συνδυασμό με την έλλειψη σταθερής και αξιόπιστης αποτρεπτικής στρατηγικής και τακτικής εκ μέρους της Χώρας μας και της πάγιας, δήθεν ουδέτερης, στάσης των ίσων αποστάσεων εκ μέρους της Ε.Ε., των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ καθιστούν την όλη κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων πολύ έκρυθμη, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά στην πραγματοποίησή τους.

Το γεγονός ότι η Άγκυρα αμφισβητεί έμπρακτά τα, κατά το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο Αιγαίο και κάθε μέρα ανακοινώνει και νέες απαιτήσεις , σε βάρος μας, επισείοντας ταυτόχρονα την απειλή του casous belli, δεν συνετίζει, δυστυχώς, την πολιτική ηγεσία μας. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση επιδίδονται σε σκιαμαχίες και κοκορομαχίες, προκαλώντας, ενόψει Εκλογών, συνθήκες τεχνητής πόλωσης, για δευτερεύοντα ζητήματα και αρνούνται πεισματικά να σοβαρευτούν και να συνεξετάσουν, με σοβαρότητα, τη χάραξη αξιόπιστης εθνικής αποτρεπτικής στρατηγικής, όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά για την όλη εξωτερική πολιτική της Χώρας και του Ελληνισμού γενικώτερα.

Ορατά είναι τα αποτελέσματα της έλλειψης σταθερής και αξιόπιστης εθνικής στρατηγικής και της, ως εκ τούτου, εφαρμογής μιας πολιτικής αυτοσχεδιασμού , «του ποδαριού». Πολιτικής, συχνά, καθ’ υπαγόρευση εταίρων και συμμάχων, οι οποίοι είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να μας θυσιάσουν, όπως έκαναν και το 1974, στο βωμό των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων.

Τους καρπούς αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής τους δρέπουμε στις μέρες μας:

-Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι φανερό ότι συντάχθηκε και προχωρεί προς κύρωση, κατά απαίτηση Γερμανίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία, αλλά να αναγνωρίσουμε ύπαρξη μακεδονικού Έθνους και μακεδονικής Γλώσσας, μόνοι εμείς και να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία!

– Ενώ ο μισός, ίσως και περισσότερο, πληθυσμός της Αλβανίας ζει στην Ελλάδα και κατά συνέπεια η Οικονομία της εξαρτάται, εν πολλοις, από την ύπαρξη ομαλών και φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο Χώρες, η απουσία δικής μας πολιτικής άφησε κενό, που το κάλυψε η Τουρκία. Έτσι σήμερα η Τουρκία έχει ναυτικές βάσεις στην Αλβανία, πέτυχε να ακυρώσει την Συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας για την Α.Ο.Ζ. και ενισχύει τους αλβανικούς εθνικιστικούς φορείς , για την επίτευξη της Μεγάλης Αλβανίας.

– Μόλις ο απερχόμενος ΥΠΕΞ, κ. Κοτζιάς, ανακοίνωνε την ύπαρξη σχεδίων προεδρικών Διαταγμάτων για επέκταση των χωρικών μας υδάτων, στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 μίλια, η τουρκική αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Επανέφερε την απειλή του casus belli, έστειλε ερευνητικό σκάφος της, συνοδευόμενο από πολεμικά, στο Καστελλόριζο, ανακοίνωσε χάρτες διεκδίκησης Α.Ο.Ζ., μέχρι τη Γαύδο και έμπρακτα παραβιάζει την Κυπριακή Α.Ο.Ζ. και φυσικά δεν εγκαταλείπει τα σχέδια της για τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.! Η Ελλάδα πώς αντέδρασε; Τα προεδρικά Διατάγματα ακυρώθηκαν και το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων μας…θα λυθεί με νόμο που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Με λίγα λόγια, έβηξε η Τουρκία και εμείς αρρωστήσαμε…

Οι παραπάνω αναφορές δεν σημαίνουν ότι η Τουρκία είναι παντοδύναμη και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι σε θέση να υπερασπίσουν τα Δίκαια τους. Η Τουρκία έχει μύρια προβλήματα, η δε επεκτατική- ιμπεριαλιστική πολιτική της, στην Κύπρο και στη Συρία, εναντίον των Κούρδων, τα εντείνει και τα επαυξάνει. Ούτε όμως το γεγονός αυτό δεν ωθεί το πολιτικό προσωπικό μας να σοβαρευτεί! Το προέχον, για μεν τους κυβερνητικούς είναι το πώς θα μακροημερεύσουν στην εξουσία, για δε τους αντιπολιτευόμενους το πώς θα έλθουν στην εξουσία.

Το Κίνημα της Χ.Δ., όπως πάντα και τώρα, προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να κρούση τον κώδωνα της αφύπνισης λαού και ηγεσίας. Οι καιροί δεν επιτρέπουν αδράνεια, αδιαφορία, επιπολαιότητες, προχειρότητες, ανευθυνότητες και αυτοσχεδιασμούς. Αντίθετα επιβάλλουν σοβαρότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού για τη χάραξη αξιόπιστης αποτρεπτικής και αποτελεσματικής πολιτικής, έναντι οποιουδήποτε σχεδιάζει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου εκδήλωσή μας στην Κυπριακή Εστία, με αφορμή την παρουσίαση του Ημερολογίου 2019, της «Χ», που είναι αφιερωμένο στην Κύπρο, την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στην Κύπρο, το 1985, τις τωρινές προκλήσεις της Τουρκίας, στο Αιγαίο και την Κύπρο και τις γενικότερες γεωπολιτικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Στόχος της εκδήλωσης, για την οποία σε άλλες στήλες αναγράφεται το πρόγραμμά της, είναι να καταδειχθεί ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού,γεγονός που επιβάλλει αφύπνιση και εγρήγορση.

*Πηγή: Εφημερίδα Χριστιανική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας