Ελεύθερη Στερεά για πυρκαγιές και μεγάλα συμφέροντα-«Ο λαός Εύβοιας θα αποφασίσει»

448
Ο λαός Εύβοιας θα αποφασίσει

Δελτίο Τύπου για την τοποθέτηση της Ελεύθερης Στερεάς στο Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24/8/2021 για την Βόρεια Εύβοια.

“Ο λαός της Εύβοιας θα αποφασίσει τελικά για το μέλλον του. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.”

Αυτό ανέφερε με έμφαση ο Αντώνης Βούλγαρης, περιφερειακός σύμβουλος της Ελεύθερης Στερεάς στο έκτακτο ΠΣ Στερεάς Ελλάδας που έγινε στην Αιδηψό. Ανέφερε επίσης:

“Όλοι αναρωτιούνται τι έφταιξε. Έφταιξε ο βαθμός ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας και των Δήμων; Έφταιξε η ανοργανωσιά, οι συγκεχυμένες εντολές των επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας; Έφταιξε ο πεπαλαιωμένος και συχνά ακατάλληλος εξοπλισμός της πυροσβεστικής; Έφταιξε η εντολή που υπήρχε (σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες) να ασχοληθεί η Πυροσβεστική με τις εκκενώσεις πληθυσμού και όχι με την πυρόσβεση;

Όλα αυτά έφταιξαν. Αυτό που κυρίως φταίει, είναι όμως ο συνολικός προσανατολισμός του ελληνικού κράτους διαχρονικά. Προσανατολισμός στην εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, μεγάλων επιχειρήσεων,  στη συγκρότηση πελατειακών δικτύων, στην αναπαραγωγή του ίδιου πολιτικού προσωπικού, των ίδιων κομμάτων που με αυτούς τους τρόπους γαντζώνονται στην εξουσία προς ίδιον όφελος.

Εικοσιτρία χρόνια τώρα, ειδικά όταν έχουμε μεγάλες πυρκαγιές, οι περισσότεροι ζητάνε την επιστροφή στις Δασικές Υπηρεσίες, την αγορά καινούριων, κατάλληλων για τα δάση οχημάτων, την πύκνωση και στελέχωση δασικών φυλακίων,

Αντί για αυτό –που αποτελεί και επίκαιρο αίτημα ΣΗΜΕΡΑ-  σε συνέργεια  με την πολιτική των μνημονίων που επιβλήθηκαν με βίαιο τρόπο, αποψιλώθηκαν από προσωπικό και χρήμα οι υπηρεσίες που θα ασχολούνταν με την πρόληψη στον τομέα της πολιτικής προστασίας, ώστε να έχουμε ανάγκη να αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες από ιδιώτες. Κι οι ιδιώτες μας πουλάνε ΟΧΙ αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και η πολιτική προστασία, ΑΛΛΑ αυτό που θέλουν να πουλήσουν αυτοί οι ιδιώτες για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος.

 

Μεγάλα συμφέροντα βλέπουν την ανασυγκρότηση της Β.Εύβοιας σαν πεδίο κερδοφορίας, για να πουλήσουν την πραμάτεια τους και μάλιστα πολύ ακριβά. Κανέναν σεβασμός στην κοινωνία που δοκιμάζεται και ανησυχεί για την επόμενη μέρα, τους κατοίκους που λένε με αγωνία ότι θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να αφήσουν τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Απαιτούν οικονομική στήριξη από τους υπεύθυνους της καταστροφής.

Σε σχέση με την ανασυγκρότηση και τις προτεραιότητες ανέφερε: Η ανασυγκρότηση της Β.Εύβοιας θα πρέπει να σέβεται το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να υπακούει στη βούληση της κοινωνίας που ζητάει:

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποια συμφέροντα μυρίστηκαν χρήμα, πολύ χρήμα και θέλουν να το βάλουν στην τσέπη τους αδιαφορώντας για το λαό της Εύβοιας. Αντικειμενικοί σύμμαχοι τους είναι η κυβέρνηση με τα “σωστά δέντρα” και την ιδιωτικοποίηση της αναδάσωσης αλλά και διάφοροι “ειδικοί” που κάνουν “καινοτόμους” σχεδιασμούς στην πλάτη των κατοίκων της Εύβοιας.

Αναφερόμενος στην“επιτροπή Μπένου” αναρωτήθηκε για τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον κ. Μπένο στην πρωθυπουργική σύσκεψη: “Τι σημαίνει “νέο δάσος”; Τι είδους ειδικά πολεοδομικά σχέδια θα εκπονηθούν και για ποιες περιοχές; Τι είναι η αναφερόμενη “πράσινη ζώνη” που θα δημιουργηθεί; Μήπως το δάσος είναι μπλε ή κίτρινο και θα αποκτήσει “πράσινη ζώνη”;και κατέληξε: “Ο κ. Μπένος και η επιτροπή του (όταν συσταθεί), θα έρθουν εδώ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει την αρμοδιότητα, στο επόμενο ΠΣ, θα μας παρουσιάσουν τα σχέδια τους και το ΠΣ θα κρίνει και θα αποφασίσει. Άλλη διαδικασία δεν υπάρχει. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και τα δημοτικά συμβούλια, οι κοινότητες και οι λαϊκές συνελεύσεις σε συνεργασία και διάλογο αποφασίζουν. Κανείς άλλος. Ο λαός της Εύβοιας θα αποφασίσει τελικά για το μέλλον του. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

 Τέλος δεσμεύτηκε ότι η Ελεύθερη Στερεά θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για μέτρα και δράσεις αλλά και για τις πηγές χρηματοδότησης. Αντί να επιδοτούνται, ανέφερε, οι ειδικοί λογαριασμοί των ανεμογεννητριάδων, να δοθούν επιδοτήσεις στους κατοίκους των καμένων, εδώ αλλά και όπου έγιναν αντίστοιχες καταστροφές, Φωκίδα, Ηλεία, Ρόδο, Αττική. Θα την παρουσιάσουμε πολύ σύντομα και στην Περιφερειακή αρχή αλλά και στην κοινωνία της Εύβοιας για να ληφθεί υπόψην στις αποφάσεις. Είμαστε με την κοινωνία και όχι με τα μεγάλα συμφέροντα που απειλούν την Εύβοια. Ο λαός της Εύβοιας μπορεί να βγει νικητής, δεν χωρούν όμως εφησυχασμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας