Εκρηκτική εξάπλωση της Όμικρον στην Αττική-Αντιστοιχεί σχεδόν στο 70% των κρουσμάτων

600
Εκρηκτική εξάπλωση της Όμικρον στην Αττική

Στην περιφέρεια, μόλις το 7,7% των δειγμάτων από ασθενείς του κοροναϊού ήταν θετικά στο νέο στέλεχος.

Λιγότερα από 300 κρούσματα Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, ωστόσο η νέα παραλλαγή έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην Αττική, όπου αντιστοιχεί πλέον περίπου στο 66% των κρουσμάτων κορονοϊού. Στην επαρχία το ποσοστό είναι μικρότερο αλλά με έντονα αυξητική τάση.

Συνολικά 87 κρούσματα Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί από τους γενετικούς ελέγχους στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογικής Επιτήρησης, ενώ ακόμα 198 ανιχνεύτηκαν με ειδική εξέταση PCR στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) και σε ορισμένα περιφερειακά εργαστήρια που διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα.

Στα εργαστήρια αυτά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 728 ασθενείς του κορονοϊού την εβδομάδα 20-27 Δεκεμβρίου, ανέφερε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Θετικό στην Όμικρον βρέθηκε το 27,2% των δειγμάτων πανελλαδικά με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%.

Στην Αττική το νούμερο εκτοξεύεται στο 42,1% των κρουσμάτων, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 28% και 66%.

Στην περιφέρεια, μόλις το 7,7%  των δειγμάτων αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 13%.

Τέλος, στις στοχευμένες δειγματοληψίες από ασθενείς του κορονοϊού που είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Όμικρον, μόλις το 7,6% βρέθηκε θετικό στη νέα παραλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας