Εισαγγελική παρέμβαση κατά Δ. Κούβελα-“Με στόχο” φίμωση και τρομοκράτηση

508
Εισαγγελική παρέμβαση κατά Δ. Κούβελα

Aνεξαρτήτως βασιμότητας και σκοπιμότητας της υπόθεσης του Δ. Κούβελα ότι το καρδιακό επεισόδιο στον κ. Χαρδαλιά σχετίζετο με τον εμβολιασμό του. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, αυτής της γνώμης του Δ. Κούβελα, η εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του για μια επιστημονική κρίση, όσο και αν θεωρηθεί αυτή αυθαίρετη, όχι μόνον είναι άστοχη αλλά και μπορεί να θεωρηθεί και επικίνδυνη και πως έχει στόχο ευρύτερα τη φίμωση και την τρομοκράτηση όσον μιλάμε για παρενέργειες των εμβολίων.

Είχε συνδέσει το ισχαιμικό του Χαρδαλιά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ειδικότερα, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι, σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».
Η ανάρτηση του κ. Κούβελα προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

«Δεν αισθάνομαι καλά»

Στην Κερατέα, όπου είχε αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς από την πλευρά της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βρισκόταν ο Νίκος Χαρδαλιάς, την ώρα που υπέστη το ισχαιμικό επεισόδιο, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.
«Δεν αισθάνομαι καλά» είπε ξαφνικά στον υπασπιστή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα λόγω των πυρκαγιών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση και πίεση, δούλευε πολύ και κοιμόταν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν πρόσωπα από το περιβάλλον του.
Η εμπερία του κυρίου Χαρδαλιά, που στο παρελθόν είχε ξαναπάθει έμφραγμα, τον έσωσε αφού μπόρεσε έγκαιρα να συνειδητοποιήσει ότι οι πόνοι στο στήθος είναι κάτι σοβαρό και να ζητήσει βοήθεια.
Ο υπασπιστής του αμέσως τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, στο οποίο ο κ. Χαρδαλιάς είχε πάει και πριν τρία χρόνια, οπότε είχε ξαναπάθει ισχαιμικό επεισόδιο, και γνωρίζουν το ιστορικό του.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας