Εικόνες σοκ με ασθενείς να καταρρέουν έξω από νοσοκομεία και φαρμακεία

881
Εικόνες σοκ με ασθενείς να καταρρέουν έξω

Σοκάρουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε ζωντανή μετάδοση, καθώς είδαμε ασθενείς να καταρρέουν έξω από νοσοκομεία και μέσα σε φαρμακεία. 

Την ώρα που ένας γιατρός από το νοσοκομείο της Νίκαιας μιλούσε σε κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής μια ασθενής λιποθύμησε λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που μιλούσε στον δημοσιογράφο έτρεξε άμεσα για τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκα που λιποθύμησε ένα βήμα πριν μπει στο κτήριο.

Ο εικονολήπτης εκτέλεσε χρέη τραυματιοφορέα, αφού οι τραυματιοφορείς στο νοσοκομείο της Νίκαιας εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά. Τελικά μετά από 45 λεπτά ανάνηψης οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν την γυναίκα.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες, καθώς και μια 73χρονη εμβολιασμένη γυναίκα, η οποία νοσούσε από Covid-19, κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο στο Νέο Κόσμο. 

Η γυναίκα μπήκε στο φαρμακείο σχεδόν ημιλιπόθυμη ζητώντας ένα οξύμετρο ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο φαρμακοποιός Ηλίας Κατσογιάννης είπε ότι η ηλικιωμένη ήταν συχνή επισκέπτρια και γνώριζαν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο πρέπει να είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και εμφάνισε συμπτώματα δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Ο κ. Κατσογιάννης ανέφερε ότι έβαλε τη γυναίκα αρχικά σε ένα κάθισμα που υπήρχε στο χώρο, επειδή όμως λιποθυμούσε συνέχεια έβγαλε ένα ράντζο που είχε για τις εφημερίες και την ξάπλωσε εκεί μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, το οποίο λόγω μεγάλου φόρτου έφτασε έπειτα από 3-4 ώρες και την παρέλαβε.

Επικίνδυνες μετακινήσεις καταγγέλλουν οι γιατροί 

Τα νοσοκομεία υποφέρουν, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών με covid ή άλλων περιστατικών.

Η έλλειψη προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία έχει φέρει καθυστέρηση σε πολλά ραντεβού, ενώ οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί ακόμη και ψυχίατροι καλούνται να βοηθήσουν στα περιστατικά με Covid.

Μια έλλειψη προσωπικού για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε να βγάλει σε αναστολή εργασίας περίπου 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, «τσακίζοντας» πλήρως το ΕΣΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας