Εικόνες ντροπής έξω από το ΑΠΘ: Δεκάδες φοιτητές στην ουρά για ένα γεύμα!

1012
Εικόνες ντροπής έξω από το ΑΠΘ

Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου άνοιξαν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας αλλά οι εικόνες χάους προβληματίζουν και προκαλούν αίσθημα ντροπής καθώς εν έτει 2021 βλέπουμε να σχηματίζονται ουρές για ένα γεύμα.

Επιπλέον ακόμα ένα στοιχείο που προβληματίζει πανεπιστημιακούς και φοιτητές είναι η πρόβλεψη για μέχρι και για 100% πληρότητα των αμφιθεάτρων την ώρα που υπάρχουν μεγάλα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση και με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

Ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ωστόσο, τα νέα μέτρα έχουν προκαλέσει ήδη την ταλαιπωρία δεκάδων φοιτητών που προσπαθούν να φτάσουν στη φοιτητική Λέσχη για να προμηθευτούν φαγητό.

Βάσει κανονισμών λειτουργίας, το φοιτητικό εστιατόριο και το κυλικείο θα λειτουργούν με τους όρους των αντίστοιχων καταστημάτων εστίασης. Η κατανάλωση τροφίμων εντός του εσωτερικού χώρου του φοιτητικού εστιατορίου επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Για τους δικαιούμενους σίτισης που δεν έχουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης, ή που δεν διαθέτουν βεβαίωση εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, το φαγητό παραλαμβάνεται σε πακέτο αποκλειστικά και μόνο από την είσοδο του εστιατορίου και η κατανάλωσή του μπορεί να γίνεται εκτός των σημείων ελέγχου που βρίσκονται στις εισόδους του Ιδρύματος.

Παρομοίως, για τον χώρο του κυλικείου, τα τραπεζοκαθίσματα που είναι τοποθετημένα εσωτερικά, μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, άλλως, για όσους διαθέτουν βεβαίωση εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, τα τρόφιμα ή ροφήματα θα παραλαμβάνονται σε πακέτο αλλά η κατανάλωσή τους θα γίνεται στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Παρακάτω η ανάρτηση που έκανε ο διδάκτορας Ιστορίας, Σταύρος Παναγιωτίδης για την κατάσταση που επικράτησε τις πρώτες ημέρες.

Δεκάδες φοιτητές έξω από το ΑΠΘ σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν φαγητό.

Πραγματικά προκαλεί εύλογες απορίες το γιατί εδώ και τόσους μήνες δεν έχει βρεθεί ένας χώρος που να μπορεί να ικανοποιήσει τις έκτακτες ανάγκες της νέας “κανονικότητας” για να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές.

 

Για τα ζητήματα των δυσλειτουργιών στα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τοποθετήθηκε και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) με ανακοίνωσή της, ζητώντας  επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Εκτός των μέσων προστασίας (μάσκες, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων και εφαρμογή των πρωτοκόλλων που προτείνουν οι ειδικοί), απαιτεί «να διαμορφωθούν κατάλληλα οι χώροι εκπαίδευσης, να αναζητηθούν νέοι και να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και ο εξαερισμός τους με τη συντήρηση ή προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας