Εθνικό Θέατρο: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/11 για εφαρμογή της ΣΣΕ

281
θέατρο

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, απαιτώντας την έγκριση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους υπουργούς, ώστε να αρχίσει η εφαρμογή τους. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, “η υπόθεση της εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απαιτεί καθημερινή επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Στην εποχή των Μνημονίων που ζούμε, δεν φτάνει να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση, αυτή πρέπει να περάσει από την έγκριση δυο Υπουργών.

Αν η κυβέρνηση θέλει να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις ας δείξει τις προθέσεις της και να σταματήσουν πλέον οι φθηνές δικαιολογίες.

Βρισκόμαστε 5 μήνες μετά από την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μια ΣΣΕ που με αλλεπάλληλες προσπάθειες τόσο της διοίκησης του Οργανισμού όσο και της κυβέρνησης μένει ανεφάρμοστη για μια παροχή της τάξης του 1 ευρώ την ημέρα. Η συλλογική σύμβαση εργασίας του Εθνικού Θεάτρου λιμνάζει εδώ και δυο μήνες στους διαδρόμους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε ένα παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση. Μια διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος έχουν τον τελικό λόγο μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

  • Διεκδικούμε άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης

  • Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

  • Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει υπογραφεί κύριοι της Κυβέρνησης, γι΄ αυτό λοιπόν : «Ιδού η Ρόδος…»

Για την Υπεράσπιση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κηρύσσουμε προειδοποιητική στάση Εργασίας την Πέμπτη 22- 11-2018 από 8:00 έως 12:00 και από 20:00 έως 24:00. Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι διεθνείς Συμπαραγωγές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας