Εδώ Ελλάδα(Ε.Ε): Έκαναν έξωση σε 90χρονη-Έμεινε δύο μέρες στο δρόμο

1046
έξωση

Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων της. Η χώρα μας υπήρξε  το  “πειραματόζωο” και στη συνέχεια το πρώτο “θύμα” εφαρμογής των ανελέητων μνημονιακών πολιτικών στον Ευρωπαϊκό Νότο. Αναλώσιμη η ανθρώπινη ζωή για τις Βρυξέλλες. 

Αν οι άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα και την εξαθλίωση δεν έχει σημασία.

Αν οι απόμαχοι της ζωής δεν έχουν, μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, όσα ελάχιστα δικαιούνται μέσω των συνταξιοδοτικών παροχών, δεν έχει σημασία.

Αν οι συντάξεις τους έχουν έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση λόγω δημοσιονομικής “πειθαρχίας”, ούτε αυτό έχει σημασία.

Αν οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, όπως η 90χρονη γυναίκα, πετιούνται στον δρόμο , επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα νοίκια, ούτε αυτό έχει σημασία.

Μένει μόνο η αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας. Να αντιδράσει και να απορρίψει συνολικά αυτές τις πολιτικές που αγνοούν περιφρονητικά και συνθλίβουν την ανθρώπινη ζωή και να προστατέψει ανθρώπους που βιώνουν τέτοιες στιγμές απόγνωσης και κυριολεκτικά πετιούνται στο δρόμο….

Μια απίστευτη ιστορία που προκαλεί οργή και αγανάκτηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά μια 90χρονη γυναίκα, την οποία κάποιοι δεν δίστασαν να πετάξουν στον δρόμο για χρέη περίπου 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηλικιωμένη ζούσε στο σπίτι μαζί με τον 25χρονο εγγονό της, τον οποίο μεγάλωσε η ίδια από τότε που ήταν τεσσάρων ετών.

Τα μόνα έσοδα που είχαν ήταν μια σύνταξη 290 ευρώ και κάποια μεροκάματα που έκανε ο 25χρονος εγγονός της και κάπως έτσι τα έβγαζαν πέρα. Ωστόσο, λόγω του κοροναϊού, ο οποίος έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων, τα μεροκάματα του εγγονού της άρχισαν να λιγοστεύουν και τα χρήματα να μην επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 90χρονη και ο εγγονός της να μην μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους και να μείνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους άστεγοι και να αναγκαστούν για δυο εικοσιτετράωρα να μείνουν στον δρόμο, αφού δεν ήθελαν να αποχωριστούν τον σκύλο τους.

«Τους πέταξαν στον δρόμο με πολύ άσχημο τρόπο»

«Οι άνθρωποι αυτοί χρωστούσαν τέσσερα ενοίκια ύψους 1.200 ευρώ. Το εγγόνι της 90χρονης δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Είναι ένα παιδί που νοιάζεται για τη γιαγιά του και κάνει ό,τι μπορεί. Η γιαγιά, μας είπε ότι παλιά έπαιρνε σύνταξη 700 ευρώ. Με τα χρόνια έμεινε με τη σύνταξη πρόνοιας ύψους 290 ευρώ. Αυτό που πνίγει τη γιαγιά και το εγγόνι είναι ότι τους πέταξαν στο δρόμο με πολύ άσχημο τρόπο. Στο σπίτι τους εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής. Το κλειδώσανε και τους άφησαν απ’ έξω, χωρίς να προλάβουν καν να πάρουν τα πράγματά τους. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πήραν τηλέφωνο στους Γιατρούς του Κόσμου για να μείνουν στο υπνωτήριό μας», είπε σε ΜΜΕ η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου.

«Αρνούνταν να αποχωριστούν τον σκύλο τους»

Μάλιστα, η γιαγιά και ο εγγονός έχουν ένα σκύλο, τον οποίο δεν ήθελαν να αποχωριστούν. «Όταν τους είπαμε ότι στο υπνωτήριο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μας είπαν ότι χωρίς το ζώο δεν πάνε πουθενά. Προτίμησαν να περάσουν δύο ημέρες στο δρόμο με το σκυλάκι, μέχρι να βρούμε ξενώνα για το ζωάκι. Όταν τους είπαμε ότι το σκυλί θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα, τότε δέχτηκαν να έρθουν στο υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου. Πρόκειται για μία γιαγιά και έναν εγγονό που είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Η γιαγιά στεναχωριέται για το εγγόνι και το εγγόνι αγχώνεται για τη γιαγιά» προσθέτει η κ. Θάνου.

Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να κάνουν την ηλικιωμένη και το εγγόνι της να νιώσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για εκείνους: «Η γιαγιά έμεινε στο δρόμο με τη ρόμπα. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι βίωσε αυτή η γυναίκα. Οι γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτό που βλέπουμε στους Γιατρούς του Κόσμου και είναι στενάχωρο είναι ότι αυτά τα περιστατικά αρχίζουν και παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις», λέει ο Νικήτας Κανάκης. Το εγγόνι της ηλικιωμένης κάνει ήδη προσπάθεια να πιάσει δουλειά.

Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να βρουν σπίτι για την 90χρονη

Οι Γιατροί του Κόσμου θα κάνουν από αύριο Δευτέρα προσπάθεια να βρουν σπίτι για την 90χρονη και το εγγόνι της. Όπως λένε, όποιος πολίτης θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταβάλει χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας GR27 0110 1410 0000  1412 9611 217 με αιτιολογία «Στήριξη Ηλικιωμένης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας